• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Diyarbakır'da besiciler ile toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Et ve Süt Kurumu (ESK) Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Hamdullah Güven öncülüğünde besicilerle bir toplantı yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Sedat İldız, GAP Uluslararası Eğitim Merkezi Enstitüsü Müdürü Mehdi Sümerli, Diyarbakır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vahyettin Bayat, Diyarbakır Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya ve besiciler katıldı.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar yaklaşan kurban bayramı nedeni ile Diyarbakır’da tüm tedbirlerin alındığını ve kurban kesimi sıkıntısının olmadığını belirtildi.

ESK besicilerle piyasa şartlarına uygun sözleşmeler imzaladığı ve ilave prim bedeli ödediği için besicileri fiyat dalgalanmalarından korumakta ve daha planlı bir üretime teşvik etmektedir. Sözleşmeli besicilik sayesinde hem tedarik konusunda sıkıntı yaşanmadığı hem de besici mağdur edilmediği için tedarikin sözleşmeli olarak yapılması ile istikrarın sağlatılacağına dikkat çekildi.

Ayrıca Et ve Süt Kurumunun tüketiciye sağlıklı ve piyasa şartlarına göre daha ucuz et sunduğu, bu hafta başından itibaren de dana eti ve kıyma satışında yüzde 5 indirim yapıldığı ve yapılan indirimle piyasada oluşan spekülatif fiyat artışın önüne geçildiği ifade edildi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir