• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Yavuz Yalova`da STK ve iş adamlarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından organize edilen akşam yemeğinde iş çevreleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekli toplantıya, Yalova İl Başkanı Yavuz Bayrak, Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım ve ilçe başkanlarının yanı sıra Yalova'daki işadamları dernekleri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Yavuz Bayrak yaptıktan sonra Mehmet Yavuz bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında iç ve dış gündemle alakalı birçok konuya temas eden Yavuz, hükümetin çözüm sürecini "HDP siyasetini güçlendirirsem, örgüt de silah bırakır ve militanlarını sınır dışına çıkarır" şeklinde değerlendirdiğini dile getirdi.

Bunun çok yanlış ve isabetsiz bir yaklaşım olduğunu defalarca söylemelerine rağmen seslerini duyuramadıklarını söyleyen Yavuz, gelinen aşamada bu hususun bütün çıplaklığı ile ortaya çıktığını ifade etti.

Yavuz, çözüm süreci hususunda "Çözüme evet, sürece hayır" noktasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Mevcut sorunları sistemin 80-90 yıl önceki arızalarının bir sonucu olarak gördüklerini kaydeden Yavuz, "Sistem, halkının hem dini ile hem de dili ile barışırsa sorun büyük ölçüde çözülür." dedi. 

Yavuz, bunun için de farklı inanç ve kimliklerin kendini rahatça ifade ettiği yeni ve sivil bir anayasanın yapılması konusunun acilen gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Suriye meselesinde İslam ülkeleri yöneticilerinin kendi içlerinde bir anlaşma noktası oluşturamamalarını büyük bir acziyet olarak değerlendiren Yavuz, küresel güçler tarafından çukura atılan İslam ülkelerinin bu güçlerden medet umma yerine çukurdan kurtulmak için birbirleri ile işbirliği yapmalarının zaruret haline geldiğini söyledi.

Yavuz'un konuşmasının ardından toplantı soru-cevap kısmı ile son buldu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir