• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Kur`an Bülbülleri Türkiye Üçüncüsü Cizre`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Kur`an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma" yarışmasının Türkiye finali 26.11.2011 Cumartesi günü Batman Sena Düğün Salonu`nda yapıldı. Saat 10.40`da başlayan programa, bölge âlimleri, Kur`an Nesli Platformu`na üye dernek gönüllüleri ve Kuran âşıklarının yoğun ilgi gösterdi.

 Yarışma, Batman`dan İhsan Aydın, Bingöl`den Muhammed Emin Basatuğrul, Bitlis`ten Mücahit Dulceylan, Bursa`dan Davut Aslan, Diyarbakır`dan Muhammed Sıddık Daşçi, Gaziantep`ten Muhammed Abdullahhadioğlu, Konya`dan Rıfat Yılmaz, Malatya`dan Ömer Açan, Mardin`den Mesut Kurt, Mersin`den Cihan Baran, Tarsus`tan Harun Aslan, Muş`tan Muharrem Aslan, Şırnak`tan Orhan Kalkan, Elazığ`dan Salahattin Aydemir, Şanlıurfa`dan Ferit Öztürk ve İstanbul`dan İlyas Yeşilmen arasında geçti.

 Yarışmanın Jüriliğini ise araştırmacı yazar Molla Muhammed Şenlik, Bursa`da ikamet eden Molla Muhammed Bilgin, Molla Ramazan Biçen, Molla Osman Teyfur ve Diyarbakır`dan Kur`an Hafızı Molla Faik Akın yaptı.

 Kuran`ı Anlamak, Yaşamak İçin Yarış Halinde Olmalıyız
Yarışmanın birincisini açıklamak ve kapanış konuşmasını yapmak üzere Platform Başkanı M. Ali Altun kürsüye çıktı. Platformun amacını ve hizmetlerini anlatan Altun, Platformun 12 dernek ve yüzlerce üye STK`dan oluştuğunu söyledi. Altun, platformun amacını; Casiye Suresi: 20. Ayeti düstur edinerek toplumun Kur`an nuru ile nurlanmasını sağlama, Kuran ile hidayet bulmaya yönelik çalışma yapmak ve Kuran`ın evrensel mesajını yaygınlaştırmak olarak açıkladı.

 Yarışmanın Birincisi İstanbul`dan
Altun, İstanbul`dan İlyas Yeşilmen`in 97,8 puanla ve kurayla birinci olduğunu, aynı puanla ve kurayla Gaziantep`ten Muhammed Abdullahhadioğlu`nun 97,8 puan ikinci, Şırnak`tan Orhan Kalkan 97,6 puan üçüncü olduğunu açıkladı.

 Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Kur`anı Güzel okuma yarışmasında 97,6 puanla Türkiye üçüncüsü gelen Şırnak İl Birincisi Orhan Kalkan`a dizüstü bilgisayar hediye etti.

 Yarışma sonrası açıklamalarda bulunan Orhan Kalkan ise, "Öncelikle Kur`an-ı Güzel okuma yarışması düzenleyen Kur`an Nesli platformuna, platforma destek veren sivil toplum örgütlerine ve Türkiye üçüncülüğünü almama vesile olan Cizre Musttazaflar ile Dayanışma Derneğine teşekkürlerimi sunarım. Rabbimden bu yolda muvaffakiyetler dilerim.

 Kıraat anlamında Kur`an bülbüllerinin yarıştığı bu güzel ortamların sağlanmasıyla, hayatımıza nakşedebileceğimiz Kuran`i bir hayat için bize bir fırsat sunuldu. Rabbimden bizleri Kur`an nesli yapmasını, bu nesli oluştururken gayret ve fedakarlık vermesini, gevşemeden, sıkılmadan Kur`an hizmetkarı yapmasını niyaz ederim. Dereceye giren ve girmeyen tüm Kur`an bülbüllerini kutlar, bizi dinleyen, destek veren herkesi Yüce Allah`ın merhametine havale ediyorum" dedi.

(Tahirhan Osal - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir