• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin, ABD'nin Suriye'de yapacağı operasyonlar için İncirlik'te bulunan hava üssünü kullanmasına resmen izin vermesi üzerine Türkiye`de bulunan NATO ve ABD üsleri tekrar gündeme geldi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye`deki askeri üslerin ABD`nin emperyalist emellerini gerçekleştirmek için kullanıldığını belirtti.

Türkiye`de 28 tane NATO üssü bulunduğuna vurgu yapan Bozan, “Türkiye batıllaşma hareketiyle beraber kendisini batıya daha yakın görerek NATO`ya girmiş ve NATO İslam âlemi üzerinde kendi emperyalist emellerini gerçekleştirmek için diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye`de de askeri üslerini kurmuştur.” dedi.

“Emperyalist ülkeler yapılan zulümlerini kamufle etme amaçlı birçok uluslararası örgütler kurmuştur”

NATO`nun İslam âlemini sömürmek ve işgal etmek için kurulduğunu belirten Bozan, “Burada emperyalist ülkeler sömürülerini devam ettirmek, emperyal emellerini gerçekleştirmek için hem organize olma düşüncesiyle, hem de yapılan zulümlerini kamufle etmek amaçlı birçok uluslar arası örgütler kurmuşlar. Bunların başında ise NATO, IMF, BM gelmektedir. Bunlar tamamı siyonizmin ve Hıristiyan âleminin planlarını gerçekleştirmek için kurulmuş olan bloklardır. Bunların üzerinden üçüncü sınıf olan ülkeler ile İslam âlemini sömürmeye ve işgal etmeye devam ediyorlar. Bazı ülkeleri kendi zihniyetinde olan kişilerin elleriyle idare edip o şekilde emellerini gerçekleştirirken, bazı ülkeleri bilfiil işgal ediyorlar. Geçmişte Afganistan, Irak ve Libya`da ve son olarak Suriye yaşanan olaylara bakıldığı zaman esasında NATO`nun bir ülkeyi kurtarmak, olayları sonlandırmak niyetinden ziyade tamamıyla orada daha çok kaos ve çatışma için zemin hazırladıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“NATO`nun hedefi İslam âlemi ve Müslümanlardır”

NATO`da gelişen düşüncenin artık ‘düşmanımız yeşildir` söylemi olduğunu belirten Bozan, “NATO`nun hedefi İslam âlemi ve Müslümanlardır.  NATO ve emperyalist ülkeler kendilerine düşman olarak İslam`ı seçmişlerdir. 2003 yılında ABD`nin siyahî Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ‘22 İslam ülkesinin sınırları çizilecek` beyanatında bulunmuştu. Türkiye`de buna dâhil. 2003 yılında NATO Ortadoğu`nun haritasını yayınlamış ve medyaya da bu yansımıştı. Dolayısıyla NATO İslam âlemini bölüp, parçalamak için bütün plan ve programını buna yönelik sürdürmektedir.”  söyledi.

“Türkiye`de buna alet olduğu için hem maddi hem de manevi anlamda sorumludur”

Türkiye`nin İncirlik üssünü ABD`ye açmasına da değinen Bozan, “Türkiye batı için önemli bir ülke olduğu için ağırlığını buraya vermektedir. Burası Cumhuriyet döneminden başlayarak batılılaşma hareketinin yoğun yaşadığı bir ülkedir. Yargı sistemi, eğitim sistemi, yönetim sistemi ve ticari hukukumuz batıdan alındığından dolayı biz batı ile entegre bir ülke olarak görülüyoruz. Türkiye`de buna alet olduğu için hem maddi hem de manevi anlamda sorumludur.” diye konuştu.

ABD ve NATO`nun Türkiye`deki askeri üsleri:

-Afyonkarahisar Askeri Havaalanı: Türkiye'nin en büyük askeri havaalanıdır. NATO'nun 2`inci büyük havaalanıdır. "Ana jet bakım üssü" olarak kullanılmaktadır. Sivil uçuşlara açılması konusundaki çalışmalara NATO'dan izin çıkmamıştır.

-İncirlik Hava Üssü: Yönetimi ve denetimi TSK'de olan, NATO'nun önemli bölgesel bir depo üssüdür. THK 10`uncu Ana Jet Üssü ve ABD hava kuvvetleri 39`uncu ana jet üssü de burada görev yapmaktadır.

-İzmir Çiğli Hava Üssü:  Avrupa'daki ABD hava kuvvetlerine (USAFE) bağlıdır. 42 uçak ve 300 askeri personel bulunan üste, i-hawk ve roland füze sistemleri konuşlandırılmıştır.

-Şile Üssü: Stinger füzelerinin fırlatılması için uluslararası standartlardaki bir atış alanıdır.

-Konya Hava Üssü 3`üncü Ana Jet Üs Komutanlığı: Irak işgalinde NATO tarafından getirilen Awacs'lar burada üslenmiştir.

-Balıkesir Bandırma Hava Üssü 9`uncu Hava Jet Üssü: Üste 6 adet "vault" denilen füze rampası bulunmaktadır.

-Mardin: NATO'ya bağlı birleştirilmiş hava harekât merkezleri (CAOC6)

Ayrıca Muğla Aksaz Deniz Üssü, Ankara - Ahlatlıbel, Amasya - Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır - Pirinçlik Kışlası, Eskişehir, İzmir - Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas - Şarkışla, İskenderun, Ordu - Perşembe, Rize - Pazar, Erzurum, Van – Pirreşit`te askeri üsler bulunmaktadır.  (M. Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir