• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı Ağustos ayı son toplantısında, çarşı merkezindeki yeni Devlet Hastanesi binasına taşınan Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne devredilmesine karar verdi.

Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya katılan eski Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet binasının alt kısmında kalan esnaflar, hastanenin bulunduğu eski yerinden yeni binaya taşınması nedeniyle mağdur olduklarını, binanın akıbetini merak ettiklerini ve binanın tekrar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olması yönünde çalışmanın olup olmadığını sordular.

Eski hastane ile ilgili daha önce İl Genel Meclisi`nin bir çalışma başlattığını belirten toplantıdaki parti grup vekilleri binanın tekrar hastaneye dönüştürülmesi yönünde talep ve çalışmalarının olduğunu beyan ettiler.

Parti yetkililerinin konuşmalarından sonra konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, eski hastane binasının tahsis, kiraya veya satışı için karar verilmesini talep etti. Binanın boş kalmaması ve zaman kaybının önlenmesi ile birlikte esnafların da mağduriyetlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Bir senedir meclisimiz ısrarla tırnak içerisinde sürekli sağlık diyor. Ama maalesef siyaset, bürokrasi yine de topu meclise atıyor. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Bir ay da olsa bunu sağlığa tahsis ediyoruz. Oy birliği ile kabul edilmiştir. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir