• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`deki orman yangını PKK tarafından çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği Yayladere ilçesine bağlı Zeynelli ile Güneşli köyleri kırsalında 3 gün önce başlayan ve halen süren orman yangınının, PKK tarafından askeri pusuya düşürmek amacıyla çıkarıldığını açıkladı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, 11 Ağustos 2015 Salı günü saat 10.40 sıralarında PKK'li bir grup tarafından Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakoluna taciz ateşi açıldığı belirtilerek, karşılık verilmesi üzerine geri çekilen PKK'lilerin askeri peşinden sürükleyerek pusuya düşürmek amacıyla ormanlık alanı ateşe verdiği kaydedildi.

Bilekkaya, Güneşlik ve Başparmak mezrası Jandarma Karakol çevresi ile Zeynelli köyü üçgeninde giderek büyüyen yangına ilk gün müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, "Yayladere Kaymakamlığı koordinasyonunda Yayladere Belediyesi'ne ait bir kepçe ve Yayladere Özlüce Barajına ait bir itfaiye aracı ile müdahale edilmiştir. Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alınmış ancak güvenlik sıkıntısı nedeniyle hava karardıktan sonra yeterli soğutma çalışmaları yapılamadan araçlar bölgeden çekilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yangında 12-13 hektar alan yandı

Dün rüzgarın etkisi ve önceki gün yapılan soğutma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle orman yangınının tekrar alevlendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Yangına 14.00 sularında tekrar müdahale edilmiş ve köylülerin de yardımıyla yoğun bir uğraş neticesinde akşam 20.00 sularında yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları yapılarak bölge güvenlik sıkıntısı nedeniyle 21.00'de terk edilmiştir. Meydana gelen yangında takriben 12-13 hektar alan yanmış ve her hangi bir can kaybı yaşanmamıştır." denildi.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir