• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Akıl hastanesinde 11 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının 70'e yükseldiği, ölenlerin 11'inin Hanke Akıl Hastanesi'nde tedavi görmekte olan akıl hastaları olduğu" belirtildi.

Ülke kamuoyunun yakından takip ettiği ölümlerle ilgili olarak Mısır sağlık otoriteleri, kullanılan ilaçlar ve tedavi yöntemleri nedeniyle akıl hastalarının aşırı sıcaklardan daha fazla etkilendiği vurguluyor. Yerel bir televizyon kanalına açıklama yapan hastane yetkilisi, artan hava sıcaklığı nedeniyle soğutma sistemlerinin de yetersiz kaldığını söyledi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara mecbur kalınmadıkça güneşe çıkmamaları çağrısında bulundu. Bakanlık yetkilileri vatandaşlara bol miktarda su ve sıvı tüketmeleri, dışarı çıkmaları gerektiğinde ise şemsiye gibi güneş ışınlarını engelleyici maddeler kullanmalarını öneriyor.

Önümüzdeki hafta ülkenin bazı şehirlerinde termometrelerin 50 dereceği göstermesi bekleniyor. Bu nedenle Mısır hükümeti, ağır işlerde çalışan ve güneş ışınlarına maruz kalan iş dallarında çalışanlara "sıcak izni" vermeyi planlıyor.

Mısır'da bu ay başından itibaren sıcaklık Kahire'de 36-40, Luksor ve Asvan'da 45 , Akdenize kıyısı olan bölgelerde ise 30-35 derece arasında seyrediyor. Mısır Meteoroloji Ofisi, sıcak havanın bu ayın ortalarına kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir