• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
"Batıdan Doğuya doğru gelen ticari canlılık durmuş durumda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suruç`ta patlatılan bombanın ardından şiddet sarmalına giren bölgede yaşanan huzursuzlukla ilgili konuşan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, önemli açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda bölgede meydana gelen olayları değerlendiren Ali Bayram, "Şu an meydana gelen durum bir zulümdür. Savunulacak bir tarafı yok. İnsan olan herkes bu olaylardan rahatsızlık duyması gerekir. Bölüşülmeyecek ne var. Bingöl için konuşalım. Hangimize kâfi gelmiyor. Deresiyle, ovasıyla ve bütün nimetleriyle hepimize yetiyor ve artıyor. Ne istiyoruz ve neyin peşindeyiz. Birileri bu memlekette huzuru bozmaya çalışıyor. Bu işte dış güçlerin bir oyunu var. Memleketimizin güzelliklerini ve insanlarımızın birlikteliğini istemeyen dış mihraklar var ve bunlara pirim vermemiz gerekir." dedi.

"Bu ateşin yakılmasına kim vesile olmuşsa yine onların söndürmesi gerekiyor"

Mevcut çatışmadan halkın her kesiminin etkilendiğini belirten Bayram, "Bu olumsuz tablodan; İş adamı, esnaf, ticaret yapan ve kısaca halkın bütün kesimleri maddi ve manevi olarak olumsuz bir şekilde etkileniyor. Bingöl halkı ve esnafı Diyarbakır'a giderken, Genç ilçesini kullanıyordu. Söz konusu çatışmalardan dolayı bu yolu kullanamıyor. Dolayısıyla bu durumdan en çok halk zarar ediyor, esnaf mağdur oluyor. Bu ateşin yakılmasına kim vesile olmuşsa yine onların söndürmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Batıdan Doğuya doğru gelen ticari canlılık şu an için durmuş durumda"

Son yıllarda var olan ekonomik kıpırdamanın yaşanan olaylar sebebiyle duraksadığına vurgu yapan Bayram, "Esnafımız bir kaç yıldır ekmek teknesi olan iş yerlerini açıyor ve akşam eve giderken ailesine bir lokmada olsa bir şeyler götürüyordu. Yani dükkânını açıyor ve siftah yapıyordu. Şimdi ise çatışmaların başlamasıyla esnaf artık siftah yapamıyor. Piyasada bir tedirginlik var. Yatırımcı önünü göremediği için yatırım yapamıyor. Şu an itibarıyla bir karamsar tablo var. Görünen o ki, durumlar hiç de umut vermiyor. Bir ay öncesindeki canlılık yerini durgunluğa bıraktı. Batıdan Doğuya doğru gelen ticari canlılık şu an için durmuş durumda. Olayların başlamasıyla, özelikle bölgede yakılan TIR'lar, engellenen yatırımlar, bölge için büyük kayıptır. Buna sebep olanların kime hizmet ettiklerini görmesi lazım." şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir