• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Adana`da sinek ve haşere ile mücadele başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Ceyhan, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçelerinde halktan gelen şikâyetler üzerine sinek ve haşere ile mücadele çalışması başlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Basın Bürosundan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ceyhan halkının ve araç sahiplerinin yoğun talebi üzerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceyhan sınırlarında bulunan tüm bulvar ve caddelerde temizlik çalışmaları başlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca Ceyhan, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçelerinde de, ilçe merkezleri başta olmak üzere, mahallelerin (köylerin) tamamında haşereyle mücadele çerçevesinde gündüz ve gece olmak üzere ilaçlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İlaçlamanın ilçe merkezlerinde günlük olarak, köylerde ise 2 günde bir yapıldığı vurgulandı.

“Adana`nın 180 köyünde ilaçlama yapılıyor”

Adana Büyükşehir Belediyesi 1`inci Bölge Koordinatörlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi Sorumlusu Hikmet Kara, çalışmalarla ilgili şunları ifade etti: “Temizlik ve ilaçlama çalışması, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu bir hizmettir. Şu anda larvasit uygulaması yapıyoruz. Ceyhan, Yumurtalık ve İmamoğlu`na bağlı tüm mahallelerde (toplamda 180 köy) bu uygulama aşamalı olarak devam ediyor. Bundan sonraki aşama, ahırlardaki karasinek ve sivrisineklere karşı bir uygulama olacak. Üçüncü aşama ise açık alanda karasinek ve sivrisinekle mücadele kapsamında sırt pompası, holder ve ULV ile ilgili bir çalışmamız olacak.” (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir