• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
BM`den Atme için çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dujarric, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Suriye'de belli ülkelerin hava operasyonları düzenlemeye başlamasından itibaren, bu operasyonları yürüten tüm güçlerin sivillerin zarar görmesini önlemek için her türlü çabayı göstermesi gerektiği çağrısı yaptık" diye konuştu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün Atme kasabasına gerçekleştirdiği operasyonla ilgili bilgisi olmadığını belirten Dujarric, "Hava saldırılarını düzenleyenlerin sivilleri hedef almamak gibi bir görevi var" ifadesini kullandı.

İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kasabasında Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargâh ve silah üretim atölyelerinin vurulduğu saldırıda, aralarında sivillerin bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda İncirlik Üssü'nün ya da Türk hava sahasının kullanılmadığını, operasyonun (ABD öncülüğündeki) Koalisyon güçleri tarafından düzenlendiğini açıklamıştı. Operasyonu, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde IŞİD ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR) üstlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir