• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Gazetecilerden suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki akşam çıkan çatışma sonucu yaralanan özel harekât polislerini Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisinde görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı muhabiri Arif Altunkaynak ile DHA muhabiri Ahmet Akkuş`un darp edilmesi tepkilere neden oldu.

Olayın ardından Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, darp edilen Anadolu Ajansı muhabiri Arif Altunkaynak ile DHA muhabiri Ahmet Akkuş`u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Gazeteciler ile birlikte Nusaybin Adliyesi'ne giden Altunkaynak ile Akkuş, polislerden şikâyetçi oldu.

Olay ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetimi, olayı kınayarak meslektaşlarının görevlerini yaparken yardımcı olunmasını istedi.

Açıklamanın devamında, “Nusaybin`de Hükümet Konağına yapılan roketatarlı saldırıdan sonra yaralıların kaldırıldığı Devlet Hastanesi`nde Özel Harekât Polisince, Anadolu Ajansı muhabiri Arif Altunkaynak ile DHA muhabiri Ahmet Akkuş`un görevlerini yapmaları engellenmiş, fotoğraf makinelerine de zarar verilmiştir. Yönetim Kurulu olarak; son günlerde artan terör olaylarını büyük bir üzüntüyle izliyor ve şiddetle kınıyoruz. En kısa sürede ülkemizde huzurun yerleşmesini ve provokasyonların son bulmasını diliyoruz. Bu zorlu süreçte görevleri gereği olayları izleyen meslektaşlarımıza yardımcı olmak yerine tartaklanmalarını bir kez daha kınıyor, olaya karışan güvenlik güçleri hakkında gerekli çalışmaların yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Nusaybin'de dün gece hükümet konağına yalpan saldırı nedeniyle çıkan çatışmada 2 polisin yaralanmıştı. Yaralıların devlet hastanesi acil servisine getirilirken Özel harekât polisleri, görüntü çeken gazetecileri darp etmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir