• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Gaziantep`te tarihi mekânlar gün yüzüne çıkartıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2005'ten bu yana 6 adet müze, 11 adet tescili yapı ve 26 kilometre sokakta sağlıklaştırma çalışması yapılarak bu yapılar ortaya çıkartıldı.

Gaziantep`in birçok tarihi mekân ve sokaklarında yapılan sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Bakırcılar çarşısı, Almacı pazarı ve Meyvacı çarşısı başta olmak üzere Karagöz Mahallesi Çamurcu Sokak ile Gümrük Caddesi arasında kalan sokaklar restore çalışmalarının ardından gün yüzüne çıktı.

Kentsel sit alanı sınırları içerisinde yer alan bu sokakların ve caddelerin sokak sağlıklaştırması ile 26,5 kilometrelik cephe üzerindeki kültürel miras olan Antep evleri, sokakları ve çarşıları özgün kimliğine kavuşturulurken, böylece Gaziantep`te bir kültür yolu oluştu.

Sokak sağlıklaştırma projelerinin yanı sıra restorasyonlar kapsamında 11 adet tescilli yapı restore edilirken, Naib Hamamı, Kır Kahvesi, Butik Otel, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, KUDEB Daire Başkanlığı Binası, Mutfak Sanatları Akademisi, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi`de faaliyete geçirildi.

Bu yapıların bazıları da müze olarak faaliyete geçirilerek, bu kapsamda kente 6 müze kazandırılırken, bu müzelerin içinde yer alan Bayazhan Kent Müzesi, Gaziantep Savunması Panorama Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Ali İhsan Göğüş Müzesi ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir