• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Diyarbakır`da Jandarma Karakoluna saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesine bağlı Özekli Jandarma Karakoluna, PKK`lilerin uzun namlulu ve roketatarlı saldırıda bulunduğu belirtildi.

Olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi. 4 kişiden oluşan PKK`li grubun karakola uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık yarım saat süren çatışmada bir uzman çavuş hayatını kaybederken 4 asker ve bir köy korucusunun yaralandığı, çatışmada 2 PKK'linin de öldürüldüğü belirtildi. Çatışmanın yaşandığı karakol ve köyden dumanların yükseldiği ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada PKK tarafından Diyarbakır ‘ın Sur ilçesi Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, çıkan çatışmada bir Jandarma Uzman Çavuşun ağır, dört jandarma erinin ve bir geçici köy korucusunun da hafif şekilde yaralandığı, uzman çavuşun kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca çatışmada iki PKK`linin de öldürüldüğü belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir