• DOLAR 32.482
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2475.713
  • ...
Hamas Lideri Meşal Cumhurbaşkanı Erdoğan`la Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i bugün (12 Ağustos Çarşamba) Ankara'da kabul edecek.

Kaynaklar, Erdoğan ve Meşal görüşmesinin içeriği ve ele alınacak konular hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, görüşmede Filistin davasını bölgesel ve uluslararası düzeyde etkinleştirme yollarının konuşulmasının beklendiği ifade edildi.

Hamas lideri Meşal, Erdoğan ile en son AK Parti kongresine katılmak için Ankara'ya geldiğinde görüşmüş ve her iki lider başta Filistin'deki son durum ve Gazze'ye uygulanan abluka olmak üzere birçok konuyu ele almıştı.

Meşal, bu ayın başlarında da Katar'ın başkenti Doha'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Lavrov, Doha'daki görüşmede Hamas liderini Moskova'ya davet etti.

Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti, Ramazan'ın son günü Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Kral Selman Bin Abdülaziz ve üst düzey yetkililerle görüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir