• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Bugün ve yarın meteor yağmurunu izleyebilirsiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak bilinen meteor yağmuru, 12-13 Ağustos günlerinde en yüksel seviyesine çıkacak. Dünyanın neredeyse tüm bölgelerinden izlenebilecek olan bu ilginç olayda, atmosferde saatte 120’ye yakın meteor görülebilecek.

Meteor yağmuru, halk arasında genelde uzaydan bir yıldızın dünyaya düşmesi olarak biliniyor.  Yıldızlarla hiçbir ilgisi olmayan meteor yağmuru, aslında dünyanın yakınından geçerken çekim alanına giren meteorların uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izidir. Görünen ışık izi, meteorların atmosfere girmesiyle havanın yüzeyleriyle sürtüşmesinden doğan kızışmadır. Atmosferin üst tabakalarına temas etmekle çok kızışan meteorlar, izleyenlere ışık yağmuru görünümü veriyor.

Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden dolayı Perseid adını alan göktaşı yağmuru, meteor yağmurlarının en çok bilinenidir.

Bugün ve yarın yaşanacak olacak meteor yağmuru ışık yoğunluğunun az olduğu bölgelerde çıplak gözle izlenebilecek. Gök bilimciler, meteor yağmurunu izlemenin en iyi zamanın gece saat 23.00 sıralarında olduğunu belirtiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir