• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
İsrail Mescid-i Aksa yakınında sinagog inşa edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'te özel bir kuruluş olan "Mescid-i Aksa ve Kudüs İşleri Basın Merkezi", İsrail'in yakın bir zamanda Mescid-i Aksa'nın yakınında büyük bir sinagog inşa etmek için ihale açacağını iddia etti.

Basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, elde ettikleri haritaların, İsrail'in yakın bir zamanda Mescid-i Aksa'nın yakınında "İsrail'in Mücevheri" ismiyle büyük bir sinagog inşa etmek için ihale açacağını gösterdiği savunuldu.

Açıklamada, İsrail yönetiminin sinagog inşası için gerekli bütçe ve projelerle ilgili işlemleri tamamladığı, ilgili kurumların onayını aldığı ve projenin başlaması için geriye sadece ihalenin ilan edilmesinin kaldığı belirtildi.

Haritalardan sinagogun 6 katlı inşa edileceğinin anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, 1'inci katta Hz. Süleyman tapınağının kalıntıları olduğu ileri sürülen tarihi eserlerin sergileneceği, 2'nci katta erkek tuvaletleri ve teknik destek bölümü, cadde seviyesindeki 3'üncü katta giriş ve kadınlara ait tuvaletler, 4'üncü katta sinagogun büyük salonu ve Yahudilerin ibadet yerleri, 5'inci katta kadınlara ait sinagog ve 6'ncı katta da eski Kudüs'ün binaları ve çevresine bakan balkon olacağı savunuldu.

Açıklamada, sinagogun, İsrail güçlerinin 1967 yılında işgal ederek "Yahudi Mahallesi" ismiyle Yahudi yerleşim birimine dönüştürdüğü "Şeref Mahallesi" arazisi üzerine inşa edileceği ve arazinin Mescid'i Aksa'ya sadece onlarca metre mesafede bulunduğu kaydedildi.

Ayrıca, eski Kudüs'ün ortasında kutsal Yahudi yerleri var etmek için İsrail hükümetinin direkt desteğiyle 50 milyon şekeleye (yaklaşık 13 milyon dolar) mal olacak Sinagogun kubbeli olarak inşa edileceği, 23 metre yükseklikte ve toplam 1400 metrekare alana sahip olacağı dile getirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir