• DOLAR 32.507
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2429.087
  • ...
Paralel polisler PKK`lilere adeta yol açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, son günlerde saldırganlarla mücadele ederken, birçok saldırıdaki istihbarat zaafiyetleri ya da ihmaller dikkat çekiyor. İddialara göre, tüm bunların en önemli nedeni, gelen kritik bilgileri sümen altı eden ya da üstlerine bildirmeyen emniyetteki paralel polisler.

Emniyetin beynini silerek arşivleri yok eden paralel yapı, saldırganlara zaman içinde gelişmesine imkan tanıdı. 17-15 Aralık darbe girişimleri sonrası, başta PKK içindeki muhbirler olmak üzere kritik terör dosyaları da yok edildi.

Böylece olayların büyümesi ve devletin zorda kalması hedeflendi. Bu olaylardan en çok dikkat çekeni, 7 Nisan`da Savcı Mehmet Kiraz`ı öldüren DHKP-C`li Şafak Yayla`nın, MİT`in 11 Şubat 2013'te Emniyet'e gönderdiği 104 kişilik eylemci listesinde olmasına rağmen izlenmemesi oldu. Doğubeyazıt ve Başkale'de 3 ton patlayıcıyla düzenlenen saldırılar da engellenemedi.

PARALEL POLİSLER MOBESE'Yİ KARARTTI
- Şanlıurfa'da 6 polisin, Kobani olayları sırasında ildeki MOBESE kameralarındaki araç plaka tespit sistemini devre dışı bıraktığı anlaşıldı.

- ABD Başkonsolosluğu`na yönelik saldırıda yakalanan Hatice Aşık (51), 33 gün önce cezaevinden tahliye oldu, ama takip edilmedi.

- İstanbul`da aranan bombalı araç bulunamadı, karakola intihar saldırısı düzenlendi. Saatler sonra olay yerindeki polis müdürü hayatını kaybetti.
Kaynak : Akşam

Bu haberler de ilginizi çekebilir