• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
İşten çıkarılan DEDAŞ personelleri için toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) geçen ay aralıklarla çıkardığı 172 personeli için Diyarbakır TES-İŞ 1.Nolu Şube Başkanı Ali Öncü yönetiminde bir toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) 1.Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, toplantıda yaptığı açıklamada,  172 DEDAŞ personelinin işten çıkarılmasının, hiçbir hukuki ve insanlığa bağdaştırılamayacağını söyledi.

Hukuksuz olarak işten çıkarılan personellerin haklarını sendika olarak sonuna kadar savunacaklarını belirten Öncü şöyle konuştu: “Bizim bugün burada toplanmamızın sebebi, bu hukuksuz olaya STK ve insani olarak neler yapabiliriz nasıl bir çözüm bulabiliriz sorularına yanıt bulmaktır. Bu arkadaşlarımızın hukuki süreçleri devam ediyor ve biz onların sonuna kadar arkalarında olacağız. Toplantı sonucunda bir 5 kişilik etkin bir komisyon kurup bu hukuksuzluğa hep beraber bir çözüm arayışında olacağız.”

Basına kapalı devam eden toplantı, STK temsilcilerinin görüşleri sunmasının ardından komisyonun kurulmasıyla sona erdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir