• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
"Hz. Îbrahîm navê qiyama li dijî sîstema putperestan e"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) hane halkı bütçe araştırmasına göre eğitimin en alt sıralarda yer almasını değerlendiren Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, eğitimin toplumun bilgi ve beceri birikiminin yeni kuşaklara aktarılmasında etkili olduğunun altını çizdi.

Bir toplumun eğitime yönelik harcamalarını, fiziksel sermayeye yapılan yatırımlara benzeten Memiş, eğitime yönelik harcamaların bugünkü tüketimden vazgeçerek gelecekteki getirileri artırmak amacıyla toplumun bilgi ve beceri birikimine yapılan yatırıma benzetti.

Memiş, konut ve kiranın 24,8; gıda ve alkolsüz içeceklerin 19,7; ulaştırmanın 17,8; mobilya, ev eşyası, ev bakımın 6,8; lokanta ve otellerin 6,0; giyim ve ayakkabının 5,1; alkollü içecek ve sigaranın 4,2; haberleşmenin 3,7; eğlence ve kültürün 3,0; eğitimin 2,4;sağlığın ise 2 olmasına dikkat çekti.

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Memiş, toplumun eğitim hizmetlerine yeteri kadar önem vermediğini söyledi.

Toplumun eğitime bakış açısının ülkeyi yönetenlere yansıdığını belirten Memiş, “Toplumun eğitime bakış açısı böyle olunca ülkeyi yönetenler de aynı kafa yapısıyla eğitim hizmetlerine yaklaşım sergiliyor. Hükümetin bu mantığı değiştirici yönde adım atmasını bekliyoruz. Toplumun eğitim hizmetlerine ayırdığı bütçe gibi zam istemiyoruz.” diye konuştu.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir