• DOLAR 32.345
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2311.157
  • ...
SON DAKİKA
Adanalılar bici bici ile serinliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği bu günlerde soğuk yiyecek ve içeceklere rağbet arttı. Nem ve sıcak havanın bunalttığı Adanalılar, serinlemek için yerel bir tatlı olan meyveli ve buzlu bici biciyi tercih ediyor.

Öğle saatlerinde gölgede sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte, yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceye kadar ulaşıyor. Sıcaklardan bunalan Adanalılar,  serinlemek için adeta park ve bahçelere kaçıyor. 

Sıcaktan kavrulan Adanalılar bici bici ile serinliyor

Adana`da sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar meyve tüketirken bazıları ise dondurma türü tatlıları tercih ediyor. Serinlemek isteyenlerin tercihleri arasında ilk sırada ise yöresel bici bici tatlısı geliyor.

Öte yandan, kentteki birçok park ve cadde üzerinde bici bici satan esnaf, sıcaklarla birlikte satışlarının arttığını belirttiler. Bici bici porsiyon satış fiyatının 3 TL olduğunu belirten esnaf,  Adanalıların aileleriyle birlikte bici bici yemeye geldiğini ve satışlarından memnun olduklarını söylediler.

Bici bici nasıl yapılıyor?

Bici bici Adana ve Mersin'e özgü bir tatlı olarak biliniyor. Adana`nın 40 dereceyi aşan sıcak günlerinde serinletici bir tatlı olarak tüketiliyor. Bici bici pişmiş nişasta, pudra şekeri, karsambaç (buzun rendelenerek kar haline getirilmesi) gül suyu ve kırmızı gıda boyasından oluşan soğuk şerbetli bir tatlı olarak hazırlanıyor.

Hazırlanılışında kullanılan malzemeler:

Bir litre su, bir su bardağı buğday nişastası, bir su bardağı pudra şekeri, karsambaç, (rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz), gül suyu, kırmızı gıda boyası, muz, çilek ve kiraz türü meyveler

Hazırlanışı:

Soğuk su ve nişasta bir tencereye koyulur. Bunlar hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırıp orta ateşte yanan ocağa alınır. Muhallebi kıvamı alana kadar hiç durmadan karıştırılır. Pişen muhallebi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür ve soğuması için buzdolabında en az 6 saat bekletilir. 

Ayrıca soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyasından, bir miktarda gül suyundan katılarak buzdolabında soğutulur.

Nişastalı muhallebi kâselere küçük kareler halinde kesilir, karsambaç ve pudra şekeri eklenir. Ayrıca muz, çilek ve kiraz türü meyveler de eklenebilir. Son olarak üzerine hazırlanmış gıda boyalı su eklenerek servis edilir.  (Ayhan Kaya – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir