• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
Belediye yapmayınca vatandaş kendi yolunu kendi yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Feke ilçesine bağlı Kırıkuşağı Mahallesi Köseler Mevkii`nde belediyenin yollarını yapmadığını ileri süren köylüler, yol yapımı için kolları sıvadı. Bir araya gelen mahalleli, temin ettikleri 10 römork kum ve 100 torba çimento ile 5 kilometrelik yolu beton dökerek kendi imkânlarıyla yapmaya başladı.

Yeni Büyükşehir Yasası`nın ardından köylerinin mahalleye dönüştüğünü ancak hiçbir hizmet göremediklerini belirten köylüler, yerel seçimden önce oy için gelen siyasetçilerin, seçim bitmesinin ardından köylerini unuttuğunu ifade ettiler.

“Seçimin ardından bir buçuk yıl geçti, halimizi hatırımızı soran yok” diyerek hizmet göremediklerini belirten vatandaşlar, “Hastamız olduğunda köyümüze araç girip çıkamıyor. Hastalarımızı at ile yola kadar taşıyoruz. Oradan da arabalarla sağlık ocağına ve hastaneye götürebiliyoruz. Yolumuz var ama berbat, onun için kendimiz yolumuza beton döküyoruz. Yarın yağmur yağınca bu beton da kalkacak. Bizi unutan yetkililerden köyümüze hizmet getirmesini istiyoruz.” diyerek hizmet taleplerini dile getirdiler.

Adana Büyükşehir Belediyesinin Kozan-Göller yolunda çalışma yaptığını ancak Karga pazarı-Tapan yolunda hiçbir şey yapılmadığını ifade eden köylüler, “Yağmur yağdığında sular, kumları alıp götürüyor yeniden kumlamak zorunda kalıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, yollarımızı yapsınlar. Biz de vatandaşız, Kozan-Göller`de sadece yaz aylarında yoğunluk oluyor ama bizim köylerde her zaman nüfus yoğunluğu var. Oralara hizmet götürülürken bize niçin bu hizmet fazla görülüyor.” diye serzenişte bulundular. (Ayhan Kaya-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir