• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
`Askerlik Herkes İçin 3 Ay Olmalıdır!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HAS Parti Bölge Toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, GİK Üyesi Mehmet Batuk, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Fikret Karapekmez, Eski Milletvekili Ahmet Karavar`ın yanısıra Elazığ, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Van, Batman, Bingöl, Bitlis ve Diyarbakır teşkilatları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Dersim meselesiyle başlayan sürecin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Dersim meselesinin gündeme taşınmasına vesile olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile konuyu daha da ileri bir noktaya taşıyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür eden Erdoğan, Dersim ile ilgili meseleyi gündeme taşıyanların niyeti ne olursa olsun o niyetten ayrı bir şekilde tartışılmaması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, "Başbakan`ın, `Ben özür diliyorum` sözlerini başlangıç olarak olumlu buluyoruz. Ancak şuna dikkat etmek gerekir, Türkiye`de bir konu gündeme geliyor, çok hızlı bir şekilde ve yüksek hararetle tartışılıyor, bir süre sonra unutuluyor. Dersim meselesinin böyle olmamasını diliyoruz. Dersim meselesiyle başlayan sürecin fevkalade iyi değerlendirilmesi lazım. Bunun a partisine puan kazandırmak, b partisine puan kaybettirmek gibi düşünmeden yapmalıyız. Amacımız, Türkiye`nin tarihinde var olan bu tür karanlık sayfaların aydınlatılması olmalıdır. Özür dileme güzel bir başlangıç. TBMM inisiyatifi ele almalı; meclisteki partiler komisyon kurarak Dersim dahil, bütün karanlık olayları aydınlatmalıdır. Kişisel özrü, devletin özrü haline dönüştürmeliyiz" dedi.

Erbili, Şeyh Sait, Said Nursi, Atıf Hoca, 27 Mayıs; Hepsi Aydınlatılmalıdır

Erol Erdoğan, tartışmanın sadece Dersim meselesiyle kalmamasını da isteyerek bütün karanlık olayların aydınlatılmasını istedi. "Şeyh Esat Erbili var. Neden idam cezası verildi Erbili`ye? Milyonlarca insanın sevgisini kazanmış olan Said-i Nursi… Said-i Nursi`nin mezarı nerede? Bu bile bilinmiyor. İskilipli Atıf Hoca… Şeyh Sait… Yurt dışına sürgüne gönderilmiş olan insanlar var. İstiklal Mahkemelerinin içerisinde neler oldu? Binlerce insan yargısız infaza tabi tutuldu! 27 Mayıs, 12 Mart… Diyarbakır Cezaevinde, Ulucanlar Cezaevi`nde neler oldu? Hepsini tek tek araştırmalı, aydınlatmalıyız. İşin sonunda iade-i itibarlar yapılmalıdır" diyerek sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini istedi.

Erol Erdoğan, bedelli askerlik konusuna da değinerek, bedelli askerliğin çıkarılması yönündeki toplumdaki ciddi beklentiyi gündeme alarak çözüm getiren hükümet ve TBMM`ye teşekkür etti. Bedelli askerlik için istenen 30 bin liranın çok yüksek olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rakam 10-15 bin TL`yi aşmaması gerekirdi. Bu bedelli, ancak sayısı bir kaç bini geçmeyecek patron gençler ödeyebilir. Geri kalanların bir kısmı da bankalara borçlanacak. Bu haliyle bedelli bankalara yarayacaktır. Yaş sınırı daha düşük olabilirdi. Bizim çözüm önerimiz askerlik sisteminin değiştirilmesidir. Ordu, teknoloji ve istihbarat noktalarında güçlendirilerek uzman ordu haline dönüştürülmelidir. Dış güvenliği sağlamak veya terörle mücadele etmek, milyonlarca acemi gençle değil, ileri teknoloji, güçlü istihbarat ve uzman kadrolarla mümkün olur."

İl Meclisleri Teklifimiz İncelenmelidir

Erdoğan, anayasa yapım süreci ile ilgili yaptıkları çalışmaların HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtuluş tarafından bir süre önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e sunduklarını, belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni anayasanın; toplumun her bir ferdi tarafından içselleştirilmesi için anayasanın geniş zeminde tartışılması ve geniş kitlenin bu sürece dahil edilmesi gerekir. Bunu, görevi sadece anayasa yapmak olan Anayasa Meclisi ile yapabiliriz. Türkiye`nin denetim sorunu vardır. TBMM denetim görevini yerine getirememektedir. Biz bunun için üyelerin halkın seçimiyle belirlenecek bir denetim meclisi öneriyoruz."

M. Salih Keskin - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29587.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir