• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Deprem İnci Kefali`yi de Vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkez başta olmak üzere ilçelerde etkili olan deprem nedeniyle, Van genelinde balıkçılıkla uğraşan esnaflar da mağdur oldu. Yaşanan depremde onlar da nasiplerini alarak Van`ın tek balığı olan İnci Kefali balığını bırakıp hamsi satmak zorunda kaldılar.

İnci Kefali Yerine Şimdi Hamsi Satmak Zorunda Kaldık
Depremden bu yana Van Gölü`nde avladıkları İnci Kefali balığı ile geçimini sağlayan balıkçılar, şimdi ise hamsi satarak geçimlerini sağlamak zorunda kaldılar. Deprem nedeniyle mağdur olan balıkçılar deprem sonrası sıkıntılarını şu ifadelerle dile getirdi:

"Deprem öncesi balıkçılık alanında güzel işler yapıyorduk. Van Gölü`ne gidip kasa kasa balık avlayarak geçimimizi sağlayabiliyorduk. Ancak deprem sonrası bir daha Van Gölü`ne inip balık avlama cesaretinde bulunamadık. İnci Kefali yerine şimdi hamsi satmak zorunda kaldık."

Gün Boyunca Yarım Kasa Satabiliyoruz

"Yaşanan depremler sonrası tüm vatandaşlar gibi biz de olumsuz etkilendik" diyen balıkçılar, " Öncelerde avladığımız İnci Kefali balığını kasa kasa satabiliyorduk. Yerine aldığımız hamsi, İnci Kefali gibi satılmıyor. Kasalar halinde aldığımız hamsi balığını ancak gün boyunca yarım kasa satabiliyoruz" diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Hamsi Balığı Bize Pahalıya Mal Oluyor

Aldıkları hamsilerin fiyatında artış olduğunu belirten balıkçılar, "Hamsi balığı bize Karadeniz`den geliyor. Bu nedenle bize pahalı bir ücrete mal oluyor. Şu an da hamsi satışını 3 TL`den yapıyoruz. Fiyatlar nedeniyle pek iş yapamıyoruz" dedi.

Burhan Teke - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29585.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir