• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Van YYÜ`de 21 milyonluk yatırımların temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temel atma törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve öğretim üyeleri katıldı.

“Kütüphanesiz bir üniversite düşünemeyiz”

Burada konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, kütüphanelerin üniversitelere değer kattığını belirterek,  “Üniversitemiz 30 yılı aşan hizmetiyle Doğu Anadolu üniversitelerimizin en köklü üniversitelerden bir tanesidir. Tabi ki üniversiteler sadece binalarla değil, içindeki öğrencileri eğitim alanlarının kalitelisiyle dünyada isim yaparlar. Ama dünyada isim yapan kütüphaneler de vardır. Dolayısıyla kütüphanesiz bir üniversite düşünemiyoruz. Bizim üniversitenin kütüphanesi yok değil, ama deprem nedeniyle yıkıldı. İnşallah yeni yapacağımız kütüphane hem modern binasıyla, hem içindeki donanımlarıyla, hem de bilgiye en hızlı ulaşabilme yolunu barındıracak teknolojisiyle, Yüzüncü Yıl Üniversitemize değer katacaktır.” dedi.

Öğrencilerin sosyal eksikliğini gidermesi yönünde bu projeleri önemsediğini vurgulayan Vali Taşyapan, “Bu yatırım üniversitemizin sosyal eksikliğini gidereceği için ben bu projeyi çok önemsiyorum. Öğrencilerimize daha iyi ortamlarda bilgi alma imkânları sunacaktır. Dolayısıyla 21 Milyonluk bu yatırımın Van`ımıza ve Üniversitemize büyük değerler katacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, depremlerde yıkılan Kütüphane yerine yeni kütüphane inşa edeceklerini belirterek, öğrenci sayısındaki artış nedeniyle de yemekhane binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“Yatırım bedeli 21 milyon TL”

Yatırım bedelini açıklayan Battal konuşmasında; “Şu an iki büyük yatırımının temelini atarak, üniversitemize en kısa sürede kazandırmaya çalışacağız. Yemekhane ve kütüphanemizin yatırım bedeli 20 milyon 900 bin TL değerinde. İhalesini yaptık, bugün ise temelini atıp hızlı bir şekilde bitireceğiz. Deprem sonrasında binamızı yıkmak zorunda kaldık. Ancak öğrencilerimizi ve akademik personelimizin kütüphane hizmetlerinden destek almaları açısından en küçük bir sorun yaşamadan, zaman zaman spekülatif bazı girişimler olsa da, biz onları basın aracılığıyla kesinlikle doğru olmadığını ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kütüphane ve yemekhane arsasına alleyolu projesi”

Üniversitenin çevre düzenlemesine Alle projesiyle renk katacaklarını ifade eden Battal, “Ancak şu anda inşaatınadevam ettirdiğimiz kütüphane ve yemekhane binalarımızı inşallah en kısa sürede bitirip hizmete açacağız. Yine bu kütüphane ve yemekhane binalarımızın bulunduğu arsada bizim Alle yolumuz var. Alle yolumuz da çok güzel bir yatırım olacaktır. Üniversitemizin çevre düzenlemesini bu anlamda da nihai olarak merkezi açıdan şık bir projeyle birleştirdiğimiz zaman, bu bulvarımız güzel bir bulvara dönecektir.” İfadelerini kullandı.

Törende kısa bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise yapılan yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde verilen kokteyl ile temel atma töreni son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir