• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Başbakan Başdanışmanı Yetiş Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de özel bir otelde şube müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Mülteci ve İnsani Yardımlardan sorumlu Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Yetiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun talimatı doğrultusunda ilki Mardin`den başlamak üzere ülke genelinde yapılacak toplantılar ile 2 milyon Suriyeli mülteci konusunun ele alınacağını kaydetti.

Suriyeli mültecilerin şehirlerde oluşturduğu yükü, bu yükün paylaşılması ve geleceğe ilişkin ortaya konacak öngörüler ile meseleyi sahada yeniden ele almak istediklerini belirten Yetiş,  “Mazlumun sahiplenilmesi meselesi güvenlik sorunu, insani yardım, beslenme gibi birçok konuyu kapsıyor. Bu problemler ışığında önerilerinizi almak için buradayız. Bu çalışmaların hepsi kayıt altında tutularak raporlar hazırlanacak. Ülke genelinde yapılacak toplantılar neticesinde elde edilen veriler Başbakana rapor edilecek.” dedi.

Türkiye`nin kriz bölgesinde olmasına rağmen istikrarını koruduğuna dikkat çeken Yetiş, “Türkiye`de önemli bir süreç yaşanıyor. İçinde bulunduğumuz bölge son yıllarda ciddi insani krizler, savaşlar, çatışmalar içerisinde yaşıyor. Türkiye,  bütün bölgenin içerisinde kendi istikrarını koruyan, kendi içerisinde belli oranda büyümesini yakalamış, sistemini belli oranda oturtmuş ve demokratik alanlarını hala işler şekilde çalıştıran bir ülke.” dedi.

Kriz bölgesinde istikrarını sağlamış Türkiye`nin bölgenin yükünü taşıma gibi bir sorumluluğunun ortaya çıktığını belirten Yetiş,  “Bu çerçevede tıpkı kadim şehrimiz Mardin gibi Arabıyla, Kürdüyle, Süryanisiyle, Müslümanıyla bu kadar çeşitliliğin bulunduğu Mardin`de olduğu gibi Türkiye`mizin dört bir yanında bu kriz bölgelerinin sıkıntılarından ülkemize huzur bulmak için gelen birçok misafirimizle hepimiz iç içe yaşıyoruz. Doğrusu belki uzun yüzyıllardan beri bu ülke hep aslında kendisine yardım için, imdat diye koşan herkese yardım eliniz uzatmıştır, gönlünü açmıştır. Bugünde 2011 yılından itibaren Suriye`de yaşanan sıkıntı ile birlikte 4 yıldan beri milyonlarca Suriyeli kardeşimize hem kardeşlik elini hem de insan onuruna yakışır muameleyi elinden geldiğince, imkanlar ölçüsünde ortaya koymaya çalışmıştır.  Bu ülke hiçbir etnik, dini, mezhebi ayrım gözetmeksizin kendisinden yardım isteyen herkese kucak açmıştır.” diye konuştu.

Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murteza Yetişe ilk toplantının Mardin`de düzenlenmesi nedeni ile teşekkürlerini iletti. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir