• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
İki yılda 66 Tıp Fakültesi kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde 2010 yılında açılan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, kazandırma oranlarının yüzde 67 olduğunu belirterek 66`sı Tıp Fakültesi olmak üzere 108 öğrencilerinin üniversiteye yerleştiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mahmut Ercil, üniversite sınavlarında başarılı olduklarını söyleyerek, “Sur ilçesi Bağıvar (Dicle) Mahallesinde bulunan okulumuz sosyal ve kültürel alanlarda gösterdiği başarıları üniversite sınavı yerleştirmelerinde de göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Mezun vermeye geçen yıl başladıklarını belirten Ercil, “Okulumuz iki yıl içerisinde toplam 160 mezun verip bunlardan 66`sı Tıp Fakültesi olmak üzere toplam 108 öğrenciyi üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirmiştir. Kazandırma oranımız yüzde 67,5 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

Okul olarak başarı kriterlerinin sadece akademik veriler olmadığını kaydeden Ercil, “Öğrencilerimizin, yaşadıkları toplumun manevi değerlerine bağlı, aile ve çevrelerine faydalı bireyler olarak yetişmeleri de en önemli başarı kriterlerimizdendir. Bu yıl 120 öğrenci alacak olan okulumuz alanlarında uzman özverili öğretmen kadrosuyla başarılarını arttırmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Ercil son olarak, “Kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir