• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Adana'da sıcaktan bunalan hayvanlar suyla serinletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da aşırı sıcak ve nemin etkili olduğu günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan barınağında kalan bin kadar köpeğin serinlemesi için özel çalışma başlatıldı.

Köpekler, günün belirli saatlerinde hortumla sulanarak serinletilirken, barınak görevlileri aşırı sıcaklar sürdüğü müddetçe sulama işlemine devam edeceklerini ve hayvanların sıcaklardan olumsuz etkilenmesini önlemeye çalışacaklarını dile getirdi.

Kesilmek üzereyken kurtarılan atlar gölde yüzdürülüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı, Adana Büyükşehir Belediye Hayvan Barınağı’nda kalan köpek ve atların, aşırı sıcağın olumsuz etkilerinden uzak kalması için ellerinden geleni yaptıklarını ve mevsim normalleri üzerinde seyreden atmosfer koşulları normale dönene kadar bu uygulamaya devam edeceklerini açıkladı.

Kesim yapılmak üzereyken kurtarılan atların da serinletildiğini belirten Karayandı, “Kesim yapılmak üzereyken kurtarılan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına alınan atlar da, sulama ve serinletme faaliyetlerinden yararlanıyor. Barınak içinde kendileri için yapılan özel bölümlere konan ve fıskiyelerle serinletilen atlar, Saklı Göl olarak bilinen alanda suyla buluşturuluyor ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmaları sağlanıyor.” diye belirtti.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir