• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan yardımcılarından Teşkilat Başkanı Vedat Turgut, Halkla ilişkiler Başkanı EyyüpYanaç, Mali ve İdari İşler Başkanı Mehmet Sait Ortaç ve GİK üyesi İnan Sur katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından Zekeriya Yapıcıoğlu açılış konuşması yaptı. Uzun bir süredir ülke gündeminde önemli bir yer işgal eden çözüm sürecinin son 3 haftadır neredeyse tek gündem maddesi olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, gelinen nokta nedeniyle Hükümet ve HDP'yi eleştirdi.

Birkaç aydır patinaj yapan süreçte 5 yıl öncesine dönüldüğünü ifade eden Yapıcıoğlu, "Şimdi 2013`ün başına, yani 2,5 yıl öncesine dönelim diyorlar. Zaten 5 yıl geriye dönülmüş durumda. Çatışmalı süreç yeniden başladı. Her gün ölüm haberleri, cenazeler, yol kesme haberleri araç yakma haberleri geliyor.” dedi.

Yoksa siz ‘barış istiyoruz` diyerek barışsever rolü oynamak için mi savaş ilan ettiniz?

Yapıcıoğlu, “Sırtını silahlı örgütlere dayadıklarını söyleyenlerin barış mitingleri yapmaya başladığını dile getirerek, "Sağlam dayanak oldukları zannedilenler de “barış, barış” diye bağırmaya başladılar. Arada bir yol kesip araçları yaksanız da, Kurban Bayramı`ndaki vahşet gibi sivilleri katledip ‘devrimci halk savaşı` provası yapsanız da, devlet güçleriyle aranızda bir çatışmasızlık vardı zaten. Yoksa siz ‘barış istiyoruz` diyerek barışsever rolü oynamak için mi savaş ilan ettiniz? Çatışmaları, bu rolü oynamak için mi başlattınız?” diye sordu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın operasyonlar başladıktan sonra ‘yol kesmeleri, araç yakmaları tasvip etmiyoruz` şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Geçtiğimiz Kurban Bayramı 16 yaşındaki taze fidanımız Yasin`in, 19`undaki Hüseyin`in mübarek naaşlarının üzerine benzin dökerek yakan vahşileri övdüğünüzü unutmadık. Hasan`ın, Riyad ve Cumali`nin, Turan ve Aytaç hocaların, Cengiz ve Fethi kardeşlerimizin, Mehmet Şerif ve A.Celil`in, Cizre`de Abdullah amcanın katillerini savunmak için çırpınışlarınızı da unutmadık. Yine Cizre`de 8 aylık hamile kadıncağızı 2 yaşındaki çocuğu ile birlikte diri diri yakmaya çalışanların avukatlığını üstlendiğinizi de unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra döktüğünüz kan ayaklarınızın kaymasına neden olacaktır”

Yapıcıoğlu, “Vahşette sırtlanları bile utandıracak, 6-8 Ekim olaylarına halen daha “görkemli serhıldan” demeye devam ediyorsunuz. O yüzden size inanmıyoruz. Barışsever olduğunuza kimse inanmıyor. Size olan muhabbetinden dolayı gözü körleşmiş muhipleriniz bile sizi sorgulayacak. 35 yıldır kan döktünüz. Mazlum Kürt halkının cesetlerinden oluşturduğunuz dağların zirvesine oturdunuz. Kandan bir saltanat, makamlar ve servet devşirdiniz. Yeter artık. Bundan sonra döktüğünüz veya döktürdüğünüz her damla kan sizin ayaklarınızın kaymasına neden olacaktır. Ayaklarınızın altındaki zemini de kaydıracaktır. Bunu bilin.” dedi.

Sürecin başından beri hükümet de halkı kandırdı”

Sürecin başından beri hükümetin de halkı kandırdığını ifade eden Yapıcıoğlu, “PKK`nin silah bırakacağını söylediler. Seçim öncesine kadar da bu söylemi sürdürdüler. Biz inanmadık. Şimdi de, ‘PKK şehirlerde 80 bin silah dağıttı. Bu silahların nerelere saklandığını da tek tek, ev ev biliyoruz, hepsini toplayacağız` diyorlar. Biz de soruyoruz: 80 bin keleşi son üç haftada mı depoladılar? Bu silahların tek tek nerede saklandığını madem biliyorsunuz ve toplayacağınızı söylüyorsunuz neyi bekliyorsunuz? Yüzlerce adrese operasyon yaptınız. Bu silahların kaç tanesini buldunuz? Bir de kandırıldıklarını, sürecin PKK tarafından istismar edildiğini söylüyor hükümet. Aslında kendilerini PKK mi kandırdı, yoksa hükümet adına süreci yürütenler mi kandırdı diye hesaplarını bir daha gözden geçirsinler. Her gün bir PKK yöneticisi çıkıp ‘bizim gündemimizde silah bırakmak yoktur` şeklinde açıklama yaparken kulaklarını mı tıkadılar? Yoksa Pollyanna`cılık mı oynuyorlar?" dedi.

Adalet ve hakkaniyet yerlerde sürünüyor”

Çatışma saldırı ve operasyonlarda sivil ölümlerin de olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Sivillerin ölmesine tepkiler de tek taraflı. HDP, Zergele`ye heyet gönderiyor, Silopi ve Ağrı`da öldürülenlerin de sivil olduğunu iddia ediyor. Ama Sarıkamış`ta katledilen demiryolu işçisi veya Çınar`da çayhanede otururken katledilen Osman Caran için bir tepki koymuyor. Öte taraftan PKK`nin sivilleri de öldürdüğünü söyleyen hükümet ve yandaşları Zergele`de ölen kadın ve çocukları da terörist ilan ediyor. Ölçü bozulmuş, adalet ve hakkaniyet yerlerde sürünüyor. İşte savaş ve bağnaz tarafgirlik böyle bir şey. Eninde sonunda bir gün gelecek bu halk hepinizin gerçek niyetini de iç yüzünüzü de görecek. Biz de doğruluktan ve adaletten ayrılmadan gerçekleri anlatmaya sabırla devam edeceğiz ve o günü bekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu`ndan sonra son günlerde artan şiddet olayları ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan, Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla ilişkilerden Sorumlu EyyüpYanaç, “Son zamanlarda şiddeti gittikçe artan çatışmalar, bölge insanını maddi ve manevi sıkıntıya sokmuştur. Halkımız şiddetin hiçbir çeşidini tasvip etmemekte ve gittikçe tahammül kabiliyetini yitirmektedir. Kürtlerin kazanımları çatışmalara kurban edilmemelidir. Hiç kimse Kürtlerin mazlumiyeti üzerinden ikbal kazanma planları yapmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamı basına kapalı gerçekleşirken toplantıdan sonra Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ve İl Başkanları Balıklıgöl`ü, Bediüzzaman Said Nursi`nin ilk defnedildiği mezarı ve geçtiğimiz hafta vefat eden Üstad`ın talebesi Salih Özcan`ın kabrini ziyaret ettiler.  

(Mustafa Bikeç - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir