• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Çukurova Üniversitesi NAFSA Eğitim Fuarı'na katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl dünya çapında 90 ülkeden yaklaşık 11 bin eğitim profesyonelinin ağırlandığı NAFSA Fuarı’na (National Associationfor Foreign Student Advisers) Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da katıldı. Kibar’ın fuara katılan dünya üniversiteleri temsilcileri ikili görüşmeler yaparak akademik işbirliği konusunda mutabakat sağladığı belirtildi.

Dünya üniversiteleri ile görüşüldü

Prof. Dr. Mustafa Kibar NAFSA Fuarının, bilgi ve tecrübe alışverişinin üst düzeyde olduğu bir organizasyon olduğunu belirterek, Çukurova Üniversitesi ile ilgili birçok üniversiteyle görüşerek uluslararasılaşma kapsamında işbirliğiyle ilgili adımların atıldığını söyledi.

Colorado Üniversitesi ile protokol anlaşması imzalandı

Öte yandan, Çukurova Üniversitesi heyeti, Boston Başkonsolosluğunun Türkiye’den katılan üniversitelerin rektörlerinin onuruna verilen resepsiyona da katıldı. Rektörü Prof. Dr. Kibar ve beraberindeki heyet Colorado Üniversitesi ile protokol anlaşması imzaladı. Amerika’nın ilk 100’ünde bulunan ve 3 Nobel Ödülü çıkaran bir üniversite ile işbirliği yapmanın Çukurova Üniversitesi açısından çok prestijli olduğuna söyleyen Prof. Dr. Kibar, “Yüksek lisans ve çift diploma programları alanında ikili işbirliği olması için çalışma yapıldı. Karşılıklı iyi niyet mesajları ile yakın bir gelecekte bu üniversite ile önemli işbirliği olacak.” dedi.

PortlandState Üniversitesi ile çift diploma ve öğrenci kabulü 2016’da başlayacak

Program kapsamında Çukurova Üniversitesi heyeti ayrıca daha önce ikili işbirliği yaptığı PortlandState Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Her iki üniversitenin rektörleri bir araya gelerek ikili görüşme yaptı. Heyette bulunan fakülte ve birim yöneticileri de mevkidaşları ile biraraya gelerek 2016 yılından itibaren ders uyumları yapılarak, planlanan fakültelerde çift diploma ve öğrenci kabulü yapmayı kararlaştırdı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir