• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
İstanbul`da polis merkezine saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 5 polis memuru ve 2 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı polis merkezine bombalı saldırı düzenlendi.

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi de karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırı bomba yüklü araçla yapıldı

Öte yandan saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı belirlendi.

Polis merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Olayla ilgili yapılan çalışmada, Fatih Polis Merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldiği ve aracı kullanan militanın da öldüğü belirlendi.

Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

HDP İlçe Başkanlığı taşlandı

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından, HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruptakilerin taş atması sonucu parti binasında hasar oluştu.

Fatih Bulvarı üzerindeki HDP ilçe başkanlığı önünde toplanan bir grup, binaya taş attı. Atılan taşlar nedeniyle binada, hasar meydana geldi.

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Gruptakiler polisin uyarılarının ardından dağılırken, bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Yaralılar taburcu edildi

Saldırıda yaralanan 3 polis memuru, tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Öte yandan, saldırının gerçekleştiği Fatih Polis Merkezi çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları delil toplama çalışmaları ise devam ediyor. Polis ekipleri, karakol ve çevresindeki geniş güvenlik önlemlerini de sürdürüyor.

Polis merkezinde bekleyen güvenlik güçlerine ateş

Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Fatih Polis merkezinin çevresinde bekleyen güvenlik güçlerine ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir