• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Gazze`de UNRWA protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) Gazze halkına yönelik yardımları azaltması, düzenlenen gösteriyle protesto edildi. 

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında UNRWA'ya ait bir okulda düzenlenen eyleme ajans çalışanlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Eylemciler, "Okullar kapatılmasın", "Kesinti politikasına hayır" yazılı dövizler taşıdı.

UNRWA Arap Çalışanlar Birliği Başkanı Suheyl el-Hindi, burada yaptığı konuşmada, eğitim ve sağlık hakkının asgari sağlanması gereken haklar arasında yer aldığına işaret ederek, "Ajans tarafından Filistinli mültecilerin aleyhine olacak kararları kabul etmiyoruz. Ajansın yeni eğitim ve öğretim yılının gecikmeli başlaması yönünde alacağı karar, Filistinli mültecilerin zararına olacaktır" dedi.

Hindi, UNRWA yetkililerinden, başta eğitim ve sağlık olmak üzere Filistinli mültecilere sunulan yardım hizmetlerinde kısıtlamaya gidilmemesini istedi.

"UNRWA'nın bütçe açığı 101 milyon dolara ulaştı"

UNRWA'dan bir süre önce yapılan yazılı açıklamada, "UNRWA'nın bütçe açığı 101 milyon dolara ulaştı. Bu Ortadoğu'daki okullarımızın yeni eğitim ve öğretim yılına başlamasında gecikmeye neden olabilir" ifadelerine yer verilmişti.

BM verilerine göre, sayıları yaklaşık 5 milyon olan Filistinli mültecilerin 2 milyon 100 bini Ürdün'de, 1 milyon 300 bini Gazze'de, 914 bini Batı Şeria'da, 500 bini Suriye'de, 447 bini ise Lübnan'da yaşıyor.

Filistin İstatistik Merkezi'nin verilerine göre Filistinli mülteci sayısı 5 milyon 900 bin. Filistinliler, Ürdün'de 10, Suriye'de 9, Lübnan'da 12, Batı Şeria'da 19 ve Gazze'deki 8 mülteci kampında  bulunuyor. 1949 yılında kurulan UNRWA, Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir