• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
O Cenazelere Bir Şartla İzin Verilmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu dönem 13 YPG'linin cenazesi günlerdir sınırda bekletiliyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla 13 YPG'linin cenazelerinin "şov ve gösteri"yapılmaması şartıyla Türkiye'ye alındığı öğrenildi.

Ancak "Bir daha cenace gelmeyecek"sözü verilmesine rağmen önceki gün 15 YPG'linin daha cenazesi daha sınıra getirildi ve bu PKK'nın halk ile devleti karşı karşıya getirme planı olarak yorumlandı.

"CENAZELER ALINMAYACAK"

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 22 Temmuz'da Ceylanpınar'da 2 polisin uyurken şehit edilmesi ve bu olayı PKK'nın üstlenmesinden bir gün sonra Bakanlar Kurulu Suriye'de ölen Türk vatandaşlarının yurda alınmamasına yönelik bir karar almıştı.

GÜNLERCE BEKLETİLDİ

Kararın sonrasında 12'si Türk, 1'i Alman vatandaşı 13 YPG'linin cenazesi habur Sınır Kapısı'na getirildi. Bakanlar Kurulu kararı gereğince cenazeler Türkiye'ye alınmadı. Bunun üzerine, bazı HDP milletvekilleri, Ak Parti'nin Kürt kökenli milletvekilleriyle temasa geçti. Başbakan Davutoğlu'nun Doğu ve Güneydoğu bölgesi STK'larıyla yaptığı toplantıda da konu gündeme getirildi.

ŞARTLI İZİN ÇIKTI

İki HDP'li milletvekilinin Muhammet Dervişoğlu ile yaptığı görüşmede de bu talep iletildi. Bunun üzerine Davutoğlu'nun talimatıyla cenazelerin geçişine "şov ve gösteri"olmaması şartıyla izin verildi. Bu şartların daha önce PKK'lıların Habur'dan girişinde yaşanan görüntülerin bir daha yaşanmaması sebebiyle konulduğu da konuşuluyor.

SÖZ VERİLDİ AMA...

Bu şartların kabul edilmesi üzerine 4 Ağustos gecesi cenazeler Türkiye'ye alındı. Dervişoğlu ile HDP'lilerin görüşmesinde HDP'lilerin "Bir daha cenaze gelmeyecek"sözünü Başbakan Davutoğlu'na ulaşacak şekilde verdikleri de öğrenildi. Ancak bu söze karşın önceki gün 15 YPG'linin daha cenazesi sınıra getirildi.

PKK'NIN DEVLET İLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRME PLANI

Devlet kanadında yeni cenazelerin getirilmesi PKK'nın "cenazeler üzerinden siyaset yaparak devleti zora sokma ve vatandaşla karşı karşıya getirerek gerginlik çıkarma" adımı olarak yorumlandı. Yapılan değerlendirmelerde, PKK'nın devlet ilecenaze sahibi aileleri karşı karşıya getirmeyi hedeflediği yorumları yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir