• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
İttihadul Ulema`dan Vehbe Zuhayli için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), Suriye`nin tanınmış âlimlerinden Müfessir ve Fakîh Şeyh Vehbe Zuhayli`nin dün gece geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hakkın rahmetine kavuşmasıyla ilgili taziye mesajı yayımladı.

İttihadul Ulema`dan yapılan açıklamada büyük İslam alimi Zuhayli`nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ve Zuhayli`nin vefatının başta ilim camiası olmak üzere bütün İslam âlemi için büyük bir kayıp olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: “Şüphesizi ki Allah-u Teâlâ ilmi insanlardan çekip alıvermez. Lâkin ilmi, alimleri almakla kaldırır. (Müslim)

Her âlimin vefatı; ilmin, yavaş yavaş İslam âleminden yok olması anlamına geliyor. Son birkaç yıl içerisinde Müslümanlar çok değerli, İslam âleminin sorun ve sıkıntılarını kendilerine dert edinen büyük allameleri kaybetti. Dün hakkın rahmetine kavuşan 83 yaşındaki Suriyeli Âlim Şeyh Vehbe Zuhayli de bu büyük âlimlerden biriydi.” denildi.

Özellikle bıraktığı fıkhî eserleriyle âlimlere ve ilim talebelerine ışık tuttuğu belirtilen Şeyh Zuhayli`nin, İslam Fıkhı Ansiklopedisi, usul ve tefsir kitaplarının birçok kişinin ilmî başucu kaynaklarından olduğu ifade edildi.

Taziye mesajında Zuhayli`nin Suriye`deki ilim meclislerinde verdiği dersler vesilesiyle sayısız ilim talebelerinin yetiştiği ve öğrencilerinin dünyanın birçok yerinde ilimleriyle İslam ümmetini aydınlattığı belirtildi.

Mesajın sonunda Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul-Ulema) olarak Şeyh Vehbe Zuhayli`ye Allah`tan rahmet, başta yakınları ve ilim camiası olmak üzere İslam âlemine başsağlığı dilendi.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir