• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
BDP`li eski başkan yolsuzluktan tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırklardağı Yaşam Konutları olarak bilinen projede haraç alındığı iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişi emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden BDPP`li Sur Belediyesi eski başkanı Abdullah Demirbaş`ın da aralarında bulunduğu 13`ü tutuklandı. Mahkemeye sevk edilenlerden 6`sı serbest bırakıldı, 9`u hakkında se adli kontrol şartı getirildi.

Diyarbakır`da Kırklardağı Yaşam Konutları olarak bilinen 725 dairelik projenin yapılabilmesine karşılık, PKK`nin kendi adına yüzdelik fon olarak talep etmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında görevlerini suiistimal ettiği belirtilen belediye yetkilileri, arsa sahipleri ve olayla ilgileri olduğu düşünülen 38 kişi hakkında yakalama kararı alınmıştı.

Belediye yetkililerine, görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açıldı

Konuyla ilgili olarak savcılıktan yapılan açıklamada teknik takip ve destekli çalışmalar neticesinde inşaat ruhsatı izni verilmesi konusunda görevlerini kötüye kullanan belediye yetkilileri ve arsa sahiplerinin 'Yasadışı Bölücü Terör Örgütü üyesi olmaktan ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmaya yardım ve yataklık etmekten' haklarında soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında 38 kişinin yakalanması kararı alınırken, savcılığın talimatıyla 28 şüpheli Diyarbakır, İstanbul ve Aydın illerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Yakalananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği yakalanırken, çok sayıda belge, doküman ve ajandaya ise el konulduğu bildirilmişti.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise soruşturma kapsamında 6 ilde baskınalar yapıldığı ve PKK`nin kendi adına yüzde 10'luk bölümlük fon adı altında tehditle kabul ettirilmeye çalışıldığı belirtilmişti.

BDP'li belediye müteahhitten haraç aldı

Dönemin BDP`li belediyesi tarafından projenin ilk müteahhidinden, haraç alındığı iddiaları basına yansımıştı.

Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş`ın, projenin devam etmesi için 43 daire istediğini ileri süren projenin ilk üstlenicilerinden müteahhit Ufuk Eser Subaşı, Demirbaş'ın, kendisini belediyeye çağırarak, birkaç yetkili ile ‘Ya öleceksin ya gideceksin` dediğini ileri sürmüştü.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir