• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Hizbullah Davası Sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - 28 Aralık 2008 günü Hizbullah`a üye olmak ve Trabzon`da taban kazandırmak suçlaması ile yapılan operasyon sonucunda açılan davadan yargılanan F. Ek`in davası düşerken, H. Toprak, E. Gengi beraat ettiler. Yine aynı davadan yargılanan M. Yavuz ise 6 yıl 3 ay ceza aldı.

Davanın avukatı Doğubayazıt Baro`sundan Sedat Duman; "Savcının mütalaasında, Hizbullah`a üye olmanın yanında yasal olarak faaliyet gösteren Mustazaf-Der, Doğruhaber Gazetesi ve İnzar Dergisi`ne gayri yasal gibi muamele etmeleri ve bu yayınları örgütsel doküman olarak dosyaya almaları yalnızca bu kurumları mahcup etmeyi amaçlamaktan başka hiçbir şey değildir" dedi.

Adı geçen yayınlar hakkında verilmiş tek bir toplama kararının dahi olmadığını belirten Av. Duman, Mustazaf Der hakkında da dava açılan 2008 yılında herhangi bir işlem olmadığını belirterek, "Dava dosyasına alınan bu kurumların hepsi yasaldır ve gayri yasal hiçbir işlemi olmadığı resmi kayıtlar ile de mevcuttur. Burada yapılmak istenen yalnızca ve yalnızca Doğruhaber Gazetesi, İnzar Dergisi ve Mustazaf-Der`in halk nezdinde mahcup etmek, gayri yasal kuruluşlarmış izlenimini vermektir. Bunun adı başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Ömer Adıgüzel - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir