• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
ABD`de polis yine siyahi bir genci katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde 19 yaşındaki silahsız siyahi genç Christian Taylor, polis memuru Brad Miller tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, olay bir hırsızlık ihbarı üzerine polisin Classic Buick GMC otomobil galerisine gitmesinin ardından yaşandı.

Arlington Emniyet Müdürlüğünden Paul Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada Taylor'un otomobiliyle galerinin camlarını kırarak içeri girdiğini söyledi.

Olay yerini çevreleyen polis memurlarının şüpheliye yaklaştığını belirten Rodriguez, o sırada yaşanan bir arbede sırasında Miller'ın ateş ederek Taylor'ı öldürdüğünü ifade etti.

Ülke genelinde birçok polis teşkilatında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan polis üniformasına monte edilmiş vücut kameraları Arlington polisi tarafından henüz kullanılmadığı için, olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir görüntü kaydı ortaya çıkmadı.

Galeride olayı görüntülemiş bir güvenlik kamerasının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Arlington polisi, 49 yaşındaki Miller'ın eylül ayından beri polis teşkilatına mensup olduğunu ve bundan önce herhangi bir polislik tecrübesine sahip olmadığını açıkladı.

Angelo State Üniversitesi öğrencisi ve okulun Amerikan futbolu takımının yıldızlarından olduğu belirtilen 19 yaşındaki Taylor'ın, olaydan bir hafta önce "Genç ölmek istemiyorum" diye bir tweet atmış olması dikkati çekti.

Cinayete sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi. Twitter'da #ChristianTaylor başlığı, ABD gündeminde en çok konuşulan konuların yer aldığı "Trend Topic" (TT) listesine girdi.

Cuma günü gerçekleşen olay, Missouri'ye bağlı Ferguson kentinde 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın 9 Ağustos 2014'te beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmesinden neredeyse tam bir yıl sonra yaşandı.

Michael Brown cinayeti, siyahilere yönelik polis şiddetini ve söz konusu polislerin ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmamalarını yakın tarihte hiç olmadığı kadar gündeme getirerek, Ferguson'da çok sayıda kişinin aylar boyunca sokaklara dökülmesine neden olmuştu.

Polis memuru Wilson'ın Kasım 2014'te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz bulunması ve başka eyaletlerde de benzer olayların yaşanması üzerine protestolar ülke geneline yayılarak devam etmişti. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir