• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Başbakan Davutoğlu Ceylanpınar`da halka seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ceylanpınar ziyaretinde önce evlerinde öldürülen polislerin görev yaptığı Ceylanpınar Karakolunu ziyaret etti. Davutoğlu,daha sonra polis telsizinden yaptığı anonsla öldürülen polisler için taziye dileğinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar Belediye binasından halka seslendi.

Saldırılara sessiz kalınamayacağını söyleyen Davutoğlu, “ HDP Şimdi 'çatışmasızlığa dönelim' diyor, evet dönelim. Biz hiçbir zaman çatışmayı, şiddeti savunmadık. Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece, başka polislerimizi katledeceklerse biz buna sessiz kalmayacağız, biz buna izin vermeyiz” dedi.

Davutoğlu, Suruç'ta olduğu gibi tekrar vatandaşların katledilmesi halinde de bunu yapanları cezalandıracaklarını kaydetti.

Davutoğlu, vatandaşların "Kahrolsun PKK sloganları" üzerine, "Burada kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen herkes kahrolsun, haince saldıran herkes kahrolsun" dedi.

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Brüksel'e gitme sebebine değinen Davutoğlu, "Brüksel'e, Avrupa Birliğinden ya da diğer ülkelerden yardım istemeye gidiyorlar. Oralarda konuşuyorlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü Ceylanpınar'ın yüzüne bakmaya onlarda yüz yok. Biz buradayız. Allah şahit olsun ki kıyamete kadar buradayız. Biz çözüm süreci derken eski acılar unutulsun, bu yavrularımız Doğu-Batı diye ayrılmasın, annelerin yüreğine ateş düşmesin dedik. Ama onlar diyorlar ki şehit polislerin annelerinin yüreğine ateş düşsün, onlar diyorlar ki askerlerin yüreğine ateş düşsün, kendilerine itaat etmeyen Kürtlerin yüreğine ateş düşsün. Biz ise bütün annelerin yüreğini kendi yüreğimiz biliriz. Biz o emaneti omuzumuz da biz o emaneti yüreğimiz de taşıyoruz. Allah son nefese kadar bu emaneti taşımayı bize nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Herkesin kendi ana dilinde konuşabileceğini söyleyen Davutoğlu, “Allah şahit olsun ki biz bu kardeşliği bu topraklarda hep yaşatacağız. Onların bozmak istediği kardeşliği yaşattığımız gibi, bu ülkede özgürlükleri hep yaşatacağız. Herkes kendi anadiliyle konuşacak, herkes kendi kültürü, örfü ile gurur duyacak. Kimse kimseye zulüm etmeyecek. Ne erkeğin zulmü olacak, ne 90'ların faili meçhulleri, ne de şimdilerin PKK terörü olacak. Hiç birine izin vermeyeceğiz. Hep beraber bu topraklar barış içinde kardeşlik içinde güzel günlere yürüyeceğiz. Bu toprakların hiçbir evladı bir başkasına düşman, hasım, rakip gözüyle bakmayacak." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Allah bu bölgedeki, hem ülkemizdeki, hem de Ortadoğu'daki Türkleri, Kürtleri, Arapları ebediyen kardeş kılsın. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin.  " dedi.

Öldürülen polisler için Fatiha okunmasını da isteyen Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar'ın kardeşlik, yiğitlik ve ebediyete kadar yükselen bayrağın sembolü olacağını sözlerine ekledi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir