• DOLAR 32.523
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2430.873
  • ...
Hamas Liderinden Batı Yaka`da İşgale Karşı Topyekün Savaş Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonistlerin yaptığı cinayetlere karşılık Filistinlileri Batı Yaka`da işgale karşı topyekün ve açık bir savaşa girmeye davet etti.

Siyonist çetelerin yaptığı cinayetler üzerine açıklama yapan Hamas sözcüsü Husam Bedran, olup bitene karşı Batı Yaka`da işgale karşı direnişin kendini savunmak için direnişin bir hak ve görev haline geldiğini belirterek, Siyonist çeteleri caydıracak tek yolun bu olduğunu söyledi.

Bir hafta önce Duma`da yakılan evde önce bebeğin ve ardından aile reisinin şehit olmasının, çetelerin işlediği cinayetin boyutunu gösterdiğini hatırlatan Bedran, “Siyonist çeteler, evlerimize, köy ve beldelerimize gelmelerini bekleyerek değil, kendilerine karşı harekete geçtiğimizde dururlar” dedi.

Hamas lideri, Batı Yaka halkı önünde kimseyi beklemeden ve hiçbir taraftan da izin almadan işgalciyle açık ve kapsamlı bir savaşa girmekten başka bir yol kalmadığını ifade etti.

Siyonist çeteler geçen hafta Cuma günü Filistinli bir ailenin evini kundakladı. Saldırıda 18 aylık bir bebek şehit olurken, ağır bir şekilde yanan aile reisi de bugün şehit oldu. Anne ve bir çocuk da hâlâ hastanede tedavi görüyor. 

Filistin haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir