• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hackerlar Rus nükleer silahlarının yerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendini ‘Anonim Enternasyonal` olarak adlandıran Rus bilgisayar korsanları grubu, Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerine ait ve nükleer başlık taşıyabilen İskender füze sistemlerinin ve nükleer denizaltıların yerlerini belirten dokümanı yayınladı.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre söz konusu dokümanda, Rusya Silahlı Kuvvetleri`nin İskender füze sistemleri olan askeri üslerin ve dördüncü nesil nükleer denizaltıların bulunduğu noktalar yer alıyor.

Bilgisayar korsanları, dökümanlara, Savunma Bakanlığı yetkililerinin, ücretsiz e-mail ile yaptığı yazışmalardan elde ettiklerini belirtti.

Yandex.ru, mail.ru ve gmail.com servisleri ile Rusya`nın savunma gücü ile ilgili olan gizli verilerin şifrelenmemiş şekilde gönderildiğini anlatan korsanlar, “Rusya Savunma Bakanı ve Yardımcılarının yaptığı toplantılarda ele alınan konular ve kabul edilen raporlar da bu yöntemler ile gönderiliyordu. Bu enformasyon, e-mail`lerin koruması olmayan kanalları ile açık şekilde gönderiliyordu. İlgisi olan birçok kişinin bu enformasyona erişim imkanı vardı” diye belirtti.

Korsanların yayınladığı belgelerde ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı`nın, yeni askeri yapıların maliyetini çok yüksek gösterip inşaatı ise ucuz malzemeler ile yaptığına dair bilgiler de yer alıyor.

Rus bilgisayar korsanları, yayınladığı belgelerde nükleer denizaltıların yerlerini siyah boya ile boyadı.

Rusya Devlet Başkanı`nın basın sekreteri, söz konusu durum ile ilgili denetimin yapılacağını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir