• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis'te 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te son günlerdeki saldırılarla ilgili oldukları belirtilen ve yapılan baskınlarla gözaltına alınan 9 kişiden 7’sinin mahkemeye sevk edildiği, aralarında HDP Ahlat ilçe Eş Başkanın da olduğu 3 kişinin tutuklandığını bildirildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, aralarında HDP Ahlat İlçe Eş Başkanının da bulunduğu 9 kişi, 03.08.2015 tarihinde düzenlenen eşzamanlı baskınlarla gözaltına alındığı ve Emniyetteki ifadelerinin ardından gözaltına alınan 9 kişiden 7’sinin mahkemeye sevk edildi belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Ahlat İlçesinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde yönetici konumunda faaliyet gösteren E.K. ve F.G. isimli şahıslar ile Ahlat HDP ilçe Eş Başkanı A.T. isimli şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, yine aralarında DBP İlçe Eş Başkanının da olduğu N.K. Y.B., K.M. ve C.G. isimli şahıslar hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verilmiştir.” denildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir