• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Pakistan ABD`yi Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, ABD Dışişleri Bakanı Hilart Clinton ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede NATO hava saldırısına değinen Khar, Clinton’a, Pakistan genelinde saldırılar karşısında derin öfke hissettiğini dile getirdi.
 
Bu sabah gerçekleştirilen telefon görüşmesinde hava saldırısında 24 Pakistan askerinin öldürülmesi sert bir dille kınandı.
 
ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO
 
ABD`nin Karaçi konsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi NATO`nun haav saldırısını protesto etti. Göstericiler `kahrosun Amerika` sloganlarını atarken; bazı göstericiler konsolosluk duvarına tırmanarak ABD bayraklarını astılar.
 
NATO YİNE KAZA DEDİ
 
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO güçlerinin Pakistan`da düzenlediği, 24 askerin öldüğü hava saldırısını "trajik ve istenmeyen bir kaza" olarak nitelendirdi.
 
Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani`ye gönderdiği mektupta, Pakistan askerlerinin ölmesinin tıpkı Afgan ya da NATO askerlerinin ölmesi gibi kabul edilemez ve üzüntü verici olduğunu ifade ettiğini belirtti.
 
Pakistanlı yetkililer, NATO helikopterlerinin, Pakistan-Afganistan sınırındaki bir kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 24 Pakistanlı askerin öldüğünü açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir