• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
PKK İran`da da saldırılara başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nın İran'daki kolu PJAK, Merivan'da bir askeri karakola saldırarak 20 İran askerini öldürdüğünü öne sürdü. İddia gündeme oturdu.

Açıklama PJAK'ın (Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê) askeri kanadı YRK (Doğu Kürdistan Savunma Birimleri) tarafından yapıldı.

BBC Farsça'da yer alan habere göre, Kürdistan eyaleti hükümetinin güvenlik yetkilileri, saldırıyı doğruluyor fakat can kaybı olmadığını söyledi.

YRK açıklamasında saldırının, son zamanlarda Devrim Muhafızları'nın "ateşkesi açık bir şekilde ihlal ederek gerillalara karşı giriştiği operasyonlara bir misilleme" olduğu kaydedildi.

KCK çatısı altına yer alan PJAK, 2011 yılında tek taraflı olarak ateşkes ilan etmiş, ancak Devrim Muhafızları üst kademesi, ateşkesin koşullarının "muğlak" olduğunu söyleyerek yeterli bulmadığını ifade etmişti.

Bu haftanın başlarında PJAK'ın askeri kanadı YRK, Kürt nüfusun yoğun olduğu Kirmanşah eyaletindeki bir başka eylemde 12 İran askeri ile bir Devrim Muhafızları komutanını öldürdüğünü iddia etmiş, bu haber de resmi makamlarca doğrulanmamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir