• DOLAR 32.521
  • EURO 34.576
  • ALTIN 2494.106
  • ...
Bugün havalar nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey Ege'nin (İzmir, Manisa, Kütahya, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey çevreleri), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Çanakkale, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyılarının, Bursa'nın güney kesimleri, Bolu, Eskişehir, Ankara'nın batısı, Adana'ın iç kesimleri, Toroslar mevkii ve Osmaniye'nin kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz Kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu Çanakkale ile öğle saatlerinden sonra Bilecik, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyıları ile Bursa'nın güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Kütahya ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Aydın'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kütahya ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana'nın iç kesimleri, Osmaniye'nin kuzeyi ile Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı bulutlu 25/32

Ankara: Parçalı bulutlu 19/33

İzmir: Parçalı bulutlu, zaman zaman yağışlı 23/31

Adana: Parçalı bulutlu 26/36

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık- çok sıcak 21/40

Batman: Az bulutlu ve açık- çok sıcak 19/40

Van: Az bulutlu ve açık15/30   (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir