• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Gaziantep'te anız yangınlarına karşı boş araziler temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan araziler üzerinde kuruyan ve yanma tehlikesi bulunan otları temizliyor.

Bir çok ekip ve ekipman ile araziler üzerinde çalışma başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan kuruyan otları ot biçme makinesi ve kepçeler ile temizlerken, çevreye zarar vermemek adına tankerler ile getirilen suyla tozun oluşması da önleniyor.

Öte yandan Şehitkamil Belediyesi yetkilileri, araziler üzerinde hububatlarını toplayan çiftçilere, anızlarını yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Böyle bir çalışmanın olumlu ve yerinde   olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Belediyemizin yapmış olduğu araziler üzerinde kurumuş ve yanma tehlikesi bulunan otları temizleme çalışması yerinde bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yaz aylarının sıcak geçmesiyle birlikte bu kuruyan otlar, bazen bir cam parçasının etkisiyle veya bilinçsizce atılan bir sigara nedeniyle ateş alıp yanabiliyor. Böylelikle çevreye, vatandaşlara ve özellikle arazi içerisinde bulunan hayvanlara zarar verebiliyor. Anız yangınlarına karşı biz vatandaşların da duyarlı olması gerekiyor.” dediler.   (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir