• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Demirtaş`a Tepkiler Dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Muş, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Adıyaman, Hakkâri, Şırnak, Batman, Iğdır, Kars Diyanet- Sen Şubelerinden, son zamanlarda siyaset alet edilerek imamların hedef gösterilmesine sert tepki geldi. Toplu olarak yapılan basın açıklamasında okunan metnin altına imzalarını attıklarını belirten şube başkanları Son günlerde imamlar üzerinden haksız, yersiz ve anlamsız beyanat ve ithamların medyada yer alması nedeniyle Doğu ve Güneydoğu illerinde hizmet veren DİYANET SEN Şubeleri olarak bu açıklamayı gerekli gördük açıklamasında bulunarak "yüce dinimiz İslam`ın hiç bir ırkın, bölgenin, ideolojinin ve politikanın istismar malzemesi yapılmasına müsaade etmeyiz!" diyerek kesin bir tavır ortaya koydular.

İslam; inançta Tevhidi, bireysel yaşamda Ahlakı ve toplumsal ilişkilerde Adaleti esas alır.

Yüce dinimiz İslam`ın bu ana prensiplerini esas alarak hukuk ve meşruiyet içerisinde dini hizmetleri ifa eden imamlar; ne hiçbir partinin ne de hiçbir örgütün hizmetkârı değildirler. Sadece ve sadece son ilahi din olan İslam`ın ve Müslümanların hizmetkârıdırlar denilen açıklamada "İmamlar hiçbir ırk, dil, cinsiyet ve bölge ayrımcılığına İslam`ın cevaz vermediğinin bilinci içinde tüm müminlere eşit mesafede hizmet ederler. Tarih boyunca zalim idarecilerden, çetelerden, şakilerden ve sıkıntılardan kaçan insanların sığınağı İlim ve İrfan sahibi ulema olmuştur. Adalet ve hakkaniyet duygusunun zedelenmesi, sefalet ve cehaletin yaygınlaşması, fitne ve fesadın artması karşısında imamlar iman, merhamet, adalet, şefkat ve huzurun oluşmasına katkıda bulunmuşlardır" denildi.

İmamlar Hiçbir Politik Ve İdeolojik Kampın Adamı Değildir
 

İmamlar yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı, çatıştırıcı, inkârcı, ırkçı ve ideolojik tartışmaların üzerinde ve dışındadır denilen açıklamada " Hiç kimse Diyanet mensuplarını, kendi kısır tartışmalarının bir parçası haline getiremez. Ve hiç kimse, siyasi rant sağlamak için bu büyük ve nezih camiayı istismar malzemesi olarak gündeme getirme hakkına da haddine de sahip değildir" diyerek aşağıdaki hususlara dikkat çektiler.


"İmamlar ne şu, ne de bu partinin; ne de şu, ya da bu örgütün payandası olarak görülemez. `Partilerin imamı` tabiri ne kadar yanlışsa, `örgütün imamı` tabiri de o kadar yanlıştır.


İslam bölge, il, zaman ve şartlara göre, ya da gurup ve çevrelere göre eğilip bükülemez.


Bin bir meşakkat ve riski hiçe sayarak dini hizmetleri layıkıyla ifa etmek için didinen imamlarımızı hiçbir tehdit ve itham bundan alıkoyamaz. Hayatın her alanında ve yaşamın tüm evrelerinde dil, ırk, cinsiyet ve bölge ayırımı yapmadan dün olduğu gibi bugün de ve yarınlarda da bu hizmeti sürdürme kararlılığı içindeyiz.


Camiamız için kastı ve haddi aşan, asılsız, haksız ve yersiz beyanlarda bulunanları daha dikkatli, insaflı olmaya ve özür dilemeye davet ediyoruz" denildi.

Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir