• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
“Zamanın Yusuf`u olmak gerekir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya Umut-Der tarafından derneğin Manavgat şubesinde üye ve gönüllülerin katıldığı ‘Müslümanların Sorumluluk Bilinci` konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Sait Şahin Hoca, zamanın hızlıca tükendiğine vurgu yaparak “Zamanın Yusuf`u olmak gerekir” dedi.

Allah`ın zamana yemin ederek insanların hüsranda olduğunu belirttiğini söyleyen Şahin, zamanın buz gibi eridiğini ve yok olduğunu, insanoğlunun ömrünün de bunun gibi hızla tükendiğini ifade etti. Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirten Şahin, “İbadetlerimizi düzenli yaparak ve hakkı tavsiye edip bununla beraber gelecek olan musibetlere de sabır ederek zamanımızı değerlendireceğiz.” dedi.

Bulunulan bölgede imtihanın daha zor olduğunu vurgulayan Şahin, Müslümanların ahlaksızlık ve şehvetle imtihan olduğunu ve bununla beraber bu bataklıkta Müslümanların bir gül olarak kalması hatta güller yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Hz. Yusuf`tan örnek alınması gerektiğini ifade eden Şahin, Hz. Yusuf`un köle iken efendisinin şaşaalı davetine icabet etmeyip bundan Allah`a (cc) sığınarak elbisesinin yırtılmasına izin verdiğini fakat ahlakının ve iffetinin yırtılmasına izin vermediğini, zindan hayatını saray hayatına tercih ettiğini belirtti.    (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir