• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Kiracıların Adres Değişikliği Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili maddesine göre, ikametgah adresini değiştirip adres değişikliğini 20 gün içerisinde bildirmeyenler para cezası ile cezalandırılıyor.

Söz konusu kanun maddesi, devamlı adres değiştirmek zorunda kalan kiracılar için çile ve içinden çıkılmaz bir sorun olmaya başladı. Birçok kiracı, ikametgah adresini değiştirdikten sonra gittiği yeni adresten çıkan kiracılar adres değişikliğini bildirmemesinden dolayı adres değişikliği işlemlerini gerçekleştiremiyorlar.

Çünkü bu durumda oturdukları adresler, evrak üstünde dolu görünüyor. Bu adres değişikliği işlemini yapamayan kiracının boşalttığı adrese gelen diğer kiracı da evrak üzerinde yeni adresi dolu göründüğünden adres değişikliğini bildirme işlemini yapamıyor.

Bu iş böyle zincirleme devam edip gittiğinden içinden çıkılamaz bir hale geldi. Adres değişikliği bildirimini alan kamu kurumu da kiracılara yeni taşındıkları adresin evrak üzerinde dolu göründüğünü dolayısıyla adres değişikliği bildirimlerini değerlendirip işleme alamayacaklarını söylüyorlar.

Kiracıların bu sorununu halletmek için herhangi bir girişimde bulunmayan yetkililer yarın bir de bu kiracılara adres değişikliğini bildirmediniz diye ceza keserlerse alın size başlı başına trajik bir sorun.

(Ahmet Cana - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir