• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Şırnak, Cizre ve Silopi`de KCK Operasyonu: 28 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak merkez Dicle, Vakıfkent, Yeşilyurt, Yeni Mahalle, Bahçeli Evler, Gazipaşa, İsmetpaşa ve Cumhuriyet Mahallelerinde düzenlenen KCK operasyonlarında birçok eve baskın düzenledi. Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanların isimleri arasında: "Belediye meclis üyeleri Abdullah Şaran, İsmet Koluman ve Sabri Ürkmez, belediye çalışanlarından Osman Ötün ve Ahmet Alınak, Belediye Eğitim Destek Evi eğitmeni Demhat Zana Yıldız, BDP İl yöneticileri Selma Sapmaz ve Fatma Kabul`un yanısıra Muhyettin Barınç, Sıdık Basan ile Teyfik Çevik, Edip Salgıt, Nevaf Kaynar, Muhyettin Oğur, Ömer Akıl Gürgün ile Akıl Sait Üstün bulunuyor. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 16 kişi İl Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü.
 
Cizre`de 11 Kişi Gözaltına Alındı
Cizre İlçesi`nde düzenlenen operasyonlarda ise 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, İl Genel Meclis üyeleri Cüneyt Son ve Mahsun Bilgiç, MEYADER yöneticileri Abdulcabar İğdi ve Sinan Akıl, BDP İlçe yöneticileri Yahya Balcan ve Mehmet Ata Bilen, BDP eski ilçe yöneticisi Selim Şeftali, KURDİ-DER yöneticisi Muhittin Duymak, belediye çalışanı A. Celil Özdemir ile Cemal Özdemir ve Mehmet Altın Taş oldukları öğrenildi.
 
Gözaltına alınan zanlıların Cizre Emniyet Müdürlüğü`nde tutuldukları bildirildi.
Silopi İlçesi`nde İl Genel Meclis Üyesi Fadıl Akti gözaltına alındı. Akti`nin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı`nın talimatıyla gözaltına alındığı ve Diyarbakır`a götürüldüğü öğrenildi.
 
(Abit Dündar - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir