• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Birlik Olursa Gazze`nin Su ve Elektriğini Keseriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail, El Fetih ve Hamas`ın ortak hükümet kurması durumunda Gazze`nin elektrik ve suyunu kesebileceği uyarısı yaptı.
 
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcı Danny Ayalon, Yediot Aharonot gazetesinin internet sitesinde yer alan açıklamasında, bir El Fetih-Hamas hükümetinin Filistin Yönetimi`ni ``terör yönetimine`` dönüştüreceğini savundu. Böyle bir hareketin İsrail ve Filistin`in anlaşmaya varma şansını da yok edeceğini kaydeden Ayalon, Dışişleri Bakanlığının, Gazze`nin altyapısını tamamen İsrail`den kesme ihtimalini incelediğini sözlerine ekledi.
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal, geçen hafta bir araya gelmiş, ayrılığa son verecek yeni bir sayfa açtıklarını duyurmuştu. Anlaşmaya göre, önce bir geçiş hükümeti kurulacak ardından da Mayıs ayında seçime gidilecek.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Ocak ayında Gazze`nin su ve elektriğini kesme tehdidinde bulunmuştu.
 
Gazze, 2007 yılından beri Hamas tarafından yönetiliyor. İsrail, 2005 yılında Yahudi yerleşim yerlerinin yıkılmasının ardından da Gazze`ye su ve elektrik sağlamaya devam etti. Elektrik ve su ihtiyacının yüzde 70`ini İsrail, geri kalanını da Mısır`dan alan Gazze`de yine de günlük elektrik kesintileri yaşanıyor.
 
Hamas`ın iktidara gelmesiyle İsrail, Gazze`ye kara, hava ve denizden abluka uygulamaya başladı. Önceleri temel ihtiyaç malzemelerinin bile sınırlı olarak girdiği Gazze`ye yönelik abluka, Mavi Marmara baskınından sonra hafifletildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir