• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Kablosuz İnternette Büyük Tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kablosuz internet kullanımının kanser hücrelerini tetikleyerek çoğalmalarına neden olduğu ortaya çıktı.
 
Türk bilim insanlarınca dünyada ilk kez yapılan araştırmada, elektromanyetik ışınlara ne kadar maruz kalınırsa hücrelerin o kadar hızlı çoğaldığı anlaşıldı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü’nde kanserli hücreler üzerinde yapılan çalışmada, kablosuz internet kullanımının kanserli hücre sayısını belirgin şekilde artırdığı tespit edildi. SDÜ ÖğretimÜyesi Prof. Dr.MustafaNazıroğlu, kablosuz internet kullanımının kanser hastaları üzerindeki etkisiyle ilgili bir araştırma yaptıklarını belirtti. Bir yıllık araştırma kapsamında farelerden aldıkları kan kanserli hücreleri 1, 2, 12 ve 24 saat süreyle radyasyonamaruz bıraktıklarını anlatanNazıroğlu, daha sonra örnekleri alıp, inceleme yaptıklarını kaydetti.
 
İncelemeler sonunda, kablosuz internetinyaydığı ışınlara maruz kalan kanserli hücrelerin daha da çoğaldığını tespit ettiklerini vurgulayanNazıroğlu, “Kanser hastalarının evlerinde kablosuz internet bulunuyorsa bundan zarar göreceği hücreler üzerinde yaptığımız çalışmayla bilimsel olarak kanıtlandı. Kanserli hücrelerin radyasyona ne kadar maruz kaldılarsa o kadar çoğaldığını gördük’’ dedi.
 
ÖMRÜ KISALTIYOR
 
Artan kanserli hücre sayısıyla geri dönülmez bir noktaya gelindiğini ve canlının yaşam süresinin kısaldığını belirten Nazıroğlu, “Biz elektromanyetik dalgaların kanserli hücreleri öldürdüğünü göstermek için çalışmaya başladık. Ama sonuç tam tersi çıktı. Bu yönüyle çalışma dünyada ilk” diye konuştu.
 
Nazıroğlu, çalışmanın uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü anlattı. 2006 yılı TÜBİTAKTeşvik Ödülü sahibi Nazıroğlu, 2008 ‘de de kablosuz internetin beyindeki hücreleri bozduğunu bilimsel olarak kanıtlayan ilk isim oldu.
 
DÖRT METREYE KADAR ETKİLEDİ
 
Radyasyonamaruz kalma saatine bağlı olarak hücre sayısının giderek arttığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, “Radyasyona 1 saat maruz kalanlarda kanserli hücre sayısı yüzde 75, 2 saatte yüzde 85, 12 saatte yüzde 125 oranında artıyor. Bu, bütün kanser türleri için geçerli” dedi. Çalışmada yakınlık mesafesi üzerinde çalışmadıklarını ifade eden Nazıroğlu, “Ancak yaptığımız çalışmada ortalama mesafe 4 metreydi” diye konuştu.
 
SONUÇ ÇOK ÇARPICI
 
Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Karagöl bulgulara ilişkin, “Çok çarpıcı bir sonuç. Eğer öyleyse ciddi bir problem var demektir” derken, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta bu konuda yapılmış çalışmaların bulunduğunu belirterek “Ancak hangi dozda ne kadar etki yaptığı doğrulanmış değil” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir